1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Füze yüklü Rus gemileri İstanbul Boğazı'nda
Füze yüklü Rus gemileri İstanbul Boğazı'nda

Füze yüklü Rus gemileri İstanbul Boğazı'nda

İç savaşın sürdüğü Suriye'de ABD ile iki gün önce ipleri koparan Rusya'ya ait iki savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Akdeniz'e doğru yola çıktı.

A+A-

Milleyet'in haberine göre; Zeleny Dol ve Serpukhov adlı iki Rus savaş gemisi, öğle saatlerinde İstanbul Boğazı'ndan geçti. Reuters haber ajansının görüntülediği füze taşıyan gemiler, Akdeniz'e doğru açılacak.

Sık sık İstanbul Boğazı'nı kullanan Rus savaş gemilerinin, geçiş zamanlaması dikkat çekiyor. İç savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Suriye'deki en önemli oyun kurucu pozisyonunda olan Rusya, ABD ile iki gün önce ipleri koparmıştı.

Eylül ayındaki Kurban Bayramı'nda ilan edilen geçici ateşkesin ardından bir süre silahların sustuğu ülkede, dünya devleri arasındaki görüşmeler sonuç vermedi ve ateşkes çöktü.

Moskova yönetimi, son olarak Suriye topraklarına S-300 füze sistemi yerleştirdiğini dün ilan etmişti. Rus üssünün bulunduğu liman kenti Tartus'a yerleştirilen füzelere ABD tepkili. Washington kanadı, saatler sonra yaptığı açıklamada Suriye'de askeri seçeneklerin masaya geleceğini duyurmuştu. Washington Post gazetesi ise, ABD uçaklarının doğrudan Şam rejimini vurabileceğini yazdı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.