1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kaptan Efdal Safel Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaptan Efdal Safel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kaptan Efdal Safel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Kaptan Eftal Safel, GAÜ ailesi ve sevenleriyle beraber yapılan tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Geçtiğimiz pazar günü evinde geçirmiş olduğu rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Kaptan Efdal Safel'in naaşı mensubu bulunduğu GAÜ ailesinin katılımı ile gerçekleştirilen törenden sonra, GAÜ Kampüsü’nden, "denizci gelenekleri" ile uğurlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Yüksek Denizcilik Okulu) Güverte 88'mezunu olan merhum Kaptan Efdal Safel'in vefat haberinden sonra meslektaşları ve öğrencileri duydukları büyük üzüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşımda bulunarak dile getirdiler.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün himayesinde ve Merkez Girne Kampüsü’ndeki Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen törene; KKTC 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kapt. Efdal Safel’in ailesi, Kapt. Safel’in sınıf arkadaşları ve meslektaşları, kurucuları arasında yer aldığı GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu öğrencileri ile GAÜ’nün tüm akademik ve idari personeli ile diğer fakültelere mensup öğrenci grupları da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: GAÜ'de ismiyle yaşatılacak

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk; törendeki konuşmasında  Efdal Kaptan’ı adının yaşatılacağını vurguladı. Öztürk, “Kaptanımız, aramızdan ayrılıyor. Ama, O’nun ismi, GAÜ’de daima yaşayacaktır. Kendisine, Allah’tan rahmet diliyorum, nur içinde yatsın. Biz, hep sevgimiz ve saygımız ile daima onunlayız.” şeklinde konuştu.

GAÜ öğrencileri adına Yağmur İrem Baybal konuştu

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi Yağmur İrem Baybal ise öğrencileri adına, “Efdal Kaptan”larına seslendi. Baybal, “Çok zamansız gittiniz Hocam. Şimdi, tüm öğrencileriniz, sizsiz ve öksüz kaldı. Sizi hep arayacağız ve kalbimizde yaşatacağız. Buna tüm öğrencileriniz olarak söz veriyoruz. Denize, denizciliğe, denizciye gönül vermiş herkesin başı sağolsun” dedi.

GAÜ Rektörlüğü himayelerinde gerçekleşen “Merhum Kaptan Efdal Safel” için düzenlenmiş tören; saygı geçişi ve Safel’in naaşının, dini tören için GAÜ Kampüsü’nden "denizci geleneği"ne göre uğurlanması ile sona erdi.

Vira Haber ailesi olarak merhum Kaptan Efdal Safel'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine baş sağlığı dileriz.

efdalsafelicingautoren-001.jpggauogrencileri-001.jpgefdal_safel_naasi-001.jpg

Virahaber.com

Bu haber toplam 4346 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.