1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Galatasaray’da oyuncu değişiklikleri ve transferler
Galatasaray’da oyuncu değişiklikleri ve transferler

Galatasaray’da oyuncu değişiklikleri ve transferler

Galatasaray’ın kadrosunda devam edilen değişikliklerde bir yenisi daha gündemde konuşulmaya devam ediyor.

A+A-

İlk transferini gerçekleştirdikten sonra yeni golcü transferi ile gündeme gelen kulüp Sparta Prag’da oynayan 22 yaşındaki Benjamin Tetteh ile görüşmelerine devam ediyor. Daha önce yapmış oldukları 7.5 milyon euro’luk transfer ücret teklifini Çekya ekibine yeniden teklif ettiklerini belirten kulüp karşı kulüp ile görüşmelerin devam ettiğini kredi kartı ile bahis olarak bildirdi.

Farklı İsimler

Benjamin Tetteh için görüşmeler devam ederken sarı kırmızılı takımın kadrosuna almak için uğraştığı oyuncuya İngiltere’den Wolverhampton takımı ile yine aynı şekilde İspanya takımlarından Real Batis için de transfer taleplerinin olduğunu belirtti.

Bu ücret ve transfer talepleri gündemi oluştururken Ganalı oyuncu Tetteh, Galatasaray kulübünün Sparta Prag’a yapmış olduğu transfer ücreti artışına istinaden kendi ücretinde toplamda bir milyon euroluk bir indirim yapacağını belirtti. buroinceleme.com adresinde indirim nedeni için açıklama yapan Tetteh, kendisinin Prag’da 1 milyon Euro kazandığını ve Galatasaray Kulubü’nün kendisine teklif ettiği tutarın 1,4 milyon Euro olduğunu söyledi. Bu kontrat ücretinin kendisine 4,5 yıl transfer ücreti olarak önerildiğini ancak kendisinin bir şartı olduğunu söyledi. Çekya ekibine sarı kırmızılı kulüp tarafından teklif edilen ücretin arttırılması şartı ile kendi transfer ücretinde indirim yönünde adım atacağını belirten Tetteh ile görüşmeler devam ediyor.

10 Temmuz 1997 Gana, Accra doğumlu olan Benjamin Tetteh, 22 yaşında ve 1 metre 93 cm boyundadır. Bir futbolcu olarak uzun bir boya sahip olan oyuncu sahalarda kendini başarılı bir santrfor olarak göstermiştir. Her iki ayağı ile de top hâkimiyetine sahip olan Tetteh şu an Sparta Prag’da top koşturmaktadır. Sözleşmesinin 30 Haziran 2022’de son bulacağı bilinen başarılı oyuncunun Gana U20’de 9 maçta 2 golü, Gana U17’de 9 maçta 5 golü bulunmaktadır. Güncel futbol transfer piyasasında 2 milyon Euro değer belirlenen oyuncunun bu sezonda 22 maçı, 9 golü ve 2 asisti bulunmaktadır. Tüm kariyer performansı incelendiğinde ise 74 maçta oynamış, 15 gol atmış ve 3 asist ile başarılara damgasını vurmuştur.

Demba Ba Yalanı

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden haberler arasında yer alan Demba Ba yalanı ile ilgili ilk açıklama Galatasaray Kulübü başkan yardımcısı Yusuf GÜNAY’dan geldi. Demba Ba ile ilgili olarak belirli bir kira bedeli karşılığı kadroya alındığı haberini yalanlayan Günay, söz konusu beyanını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Galatasaraylılara seslenen Yusuf Günay profesyonel bir oyuncu olan Demba Ba’nın kiralama yoluna gidildiği haberini yalanladı.

Neden Demba Ba?

Son dönemde yaşadığı talihsiz sakatlıkları nedeniyle kendinden çok söz ettiren oyuncunun tekrar eski performansına ulaşıp ulaşamayacağı merak konusuydu. Bu konuda Çin’in Shanghai Shenhua kulübünden gelen açıklama son günlerde gözden düştüğü düşünülen oyuncunun tekrar eski sağlığına kavuştuğu ve düzeldiği yönünde oldu. Bu açıklama Demba Ba’nın tekrar sarı kırmızılı forma giyip giyemeyeceği sorusunu gündeme getirirken kiralama yönünde çıkan haberler kulüp başkan yardımcısı tarafından yalanlandı. Geçtiğimiz sezonlardan 2014 – 2015 sezonunda Beşiktaş’ta sahalarda yer alan başarılı oyuncu 13 milyon euro bonservis ücreti ile Çin’in Shanghai Shenhua kulübüne transfer olmuştu. Sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Çinli kulüp Demba Ba’yı bedelsiz olarak kiralayabileceklerini belirtti. Bu açıklama gözleri Türk futbol takımlarına çevirdi. Geçtiğimiz sezon Göztepe takımında da top koşturan başarılı oyuncu sezonun ikinci yarısında 17 maçta attığı 5 gol ve 2 asisti ile kendisinden çok söz ettirmişti.

Bu açıklamaların hemen arkasından Medipol Başakşehir ücretsiz kiralama önerisi sunulan başarılı oyuncu Denba Ba’yı kadrosuna dahil ettiğini açıkladı. 33 yaşındaki başarılı oyuncunun son dönemde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle popülerliğini kaybettiğini söyleyen kulüp Çin’in Shanghai Shenhua kulübüne herhangi bir kira bedeli ödemediğini, yıldız oyuncunun sakatlığını geride bırakarak eski performansına geri döndüğünü belirtti.

Daha önce Beşiktaş ve Göztepe takımlarının formalarını giyen yıldız oyuncu bu dönemde Medipol Başakşehir takımının turuncu ve lacivert renkli formları içerisinde top koşturacağı belirtildi.

Oyuncunun transfer haberini sosyal medya hesabından duyuran kulüp Denba Ba ile Robinho ve Serdar Taşçı’dan sonra üçüncü transferini gerçekleştirmiş oldu.

DUBAİ’DE SUPRİZ TAKİP

Transfer hareketlerinde hız kesmeyen ve arayışa giren takımlardan bir diğeri de sarı kırmızılı takım olduğu haberi gündeme oturdu. Galatasaray’ın ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ile takımın idari direktörlüğünü yapan Şükrü Hanedar Dubai’ye gitti. Golcü oyuncu arayışında olan ikilinin transferi tamamlamak üzere Dubai’ye gittiği ve Çarşamba günü Alan ve Pato ile İstanbul’a geri döneceği bilgisi iletildi. Brezilya’da Tianjin takımında top koşturan Alexandre Pato Dubai’de kampta olması vesilesiyle bulunuyor.

Neden Pato?

Alan gibi kampta olan Pato’nun Çin’de takımı ile ilgili yaşanan bazı olumsuz gelişmeler nedeniyle ayrılmak istediği bu nedenle transfer adaylarının arasında yer almasına sebep olduğu bildirildi. 2019 sezonunun sonuna kadar kulübü Tianjin ile sözleşmesi olan Pato kulübünün sahibinin ilaç pazarlama konusunda yaşadığı usulsüzlük sonucu kulüp lisansının iptal edilmesi ve idarenin şehrin yerel yönetimine geçmesi ile açıklamalarını duyurdu.

Bu sözleşme durumu ve Pato’nun talebini duyan Galatasaray Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz, transferi için tüm şartların sonuna kadar incelenmesini, yerine getirilmesi için gereken tüm imkanların sunulmasını istedi. Pato’nun transferi ile yıldız bir oyuncuyu takımına kazandırmak isteyen sarı kırmızılı kulübün bu transfer ile taraftarlarını daha da çoşkulu hale getirmek istediği öğrenildi.

 

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.