1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziantep’in Belkıs’ı battı
Gaziantep’in Belkıs’ı battı

Gaziantep’in Belkıs’ı battı

Nizip, Halfeti ve Rumkale arasında sefer düzenleyen Gaziantep Belediyesi'ne ait Belkıs Tur Gemisi'nin battığı öğrenildi. İlgisizlikten batan gemi, henüz çıkarılmış değil.

A+A-

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Anonim Şirketi’nden (A.Ş.) 2006 yılında Zeugma Antik Kenti ile Rumkale arasında yapılacak turistik turlarda kullanılmak üzere 60 bin dolara satın alınan Belkıs isimli tur gemisi battı.

Alındıktan sonra 2012 yılında çıkan Büyükşehir Yasası ile Antep Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Gazikültür A.Ş.’ye geçen Belkıs Tur Gemisi’nin belediyenin ilgisizliğinden dolayı battığı ifade edildi. Geçtiğimiz aylarda açığa demirleme yerine kıyıya demir atan geminin, yoğun rüzgara dayanamayıp battığı ifade edilirken,  gemiyi kurtarmak için belediyenin bir çalışma yapmadığı, geminin değerinin 318 bin lira olduğu belirtildi.

2 BİN TONLUK VİNÇ GEREK

2006 yılında satın alındığında İstanbul’dan 6 gün süren uzun bir yolculuktan sonra iki parça halinde tırlara yüklenerek Antep’e getirilen gemi uzun bir süredir Birecik Baraj Gölü'nde, Nizip, Halfeti ve Rumkale arasında seferler düzenliyordu. Batan geminin kurtarılması için 2 bin tonluk vince ihtiyaç olduğu; ancak o büyüklükte bir vincin ise geminin bulunduğu alana girmesinin çok zor olduğu belirtiliyor.

27 metre boyunda, 5.2 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde, 80 ton ağırlığında ve 180 yolcu kapasitesi olan Belkıs Gemisi'nin neden battığını öğrenmek için ulaştığımız belediye yetkilileri konuşmaları halinde kendilerine sıkıntı olabileceğini belirterek bilgi vermekten kaçındı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7211 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.