1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. IFS'in 2018 net geliri 600 milyon doları aştı
IFS'in 2018 net geliri 600 milyon doları aştı

IFS'in 2018 net geliri 600 milyon doları aştı

IFS'in, özellikle bulut ve lisans satışlarındaki müthiş artışla 2018 net geliri 600 milyon doları aştı.

A+A-

Global kurumsal uygulamalar şirketi IFS, 31 Aralık 2018 tarihinde sona eren mali yıl için finansal sonuçlarını açıkladı.

IFS CEO'su Darren Roos, 2018 finansal sonuçları hakkında şunları ifade etti: "ERP alanında büyük ve orta ölçekli rakiplerimizi geride bırakıyoruz ve 2018 yılının güçlü finansal sonuçları da bu gerçeği yansıtıyor. 2018 yılındaki büyümemizde özellikle IFS Havacılık ve Savunma, IFS Field Service Management ve IFS Applications çözümlerimiz önemli rol oynadı. Bu inovatif çözümlerin yanı sıra, müşterilerimize en üst kalite hizmet sunarken mevcut durumla yetinmeyip daha fazlasını yapma azmimiz de bu başarıda etkili oldu. 2018'de kazandığımız ivmeden de yararlanarak, 2019 yılına yepyeni hedeflerle ve müşterilerimizin rehberlik ettiği bir gelecek vizyonuyla girdik."

IFS CFO'su Milena Roveda da şunları ekledi: "2018 yılındaki finansal performansımız sadece etkileyici bir haber başlığından ibaret değil; bu performans aynı zamanda şirketimizin her zaman müşteri odaklı çözümler sunma konusundaki kararlılığını ve inovasyon vizyonunu da kanıtlıyor. Sektörümüzdeki rekabette bu özelliklerimizle farklılaşıyoruz. Bulut satışlarında %300 artış ve 2017 mali yılına kıyasla %23 net gelir artışıyla, pazardaki büyümeyi üç kattan fazla aşan bir büyüme sergiliyoruz."

Kurumsal Performans: 2018 Mali Yılının Önemli Finansal ve Operasyonel Sonuçları 

Ürün gelirlerinde çift haneli artışın da etkisiyle, net gelir %23 artarak pazar için öngörülen %7 büyüme oranını açık farkla geride bıraktı. Bulut ve SaaS (Servis olarak Yazılım) gelirlerinde de %30 gibi çarpıcı bir artış elde edildi.

Bu gibi başarılı sonuçlar kendiliğinden ortaya çıkmıyor. 2018 yılında, global büyümeyi kolaylaştırmak ve müşteri memnuniyetini artırmak üzere çok sayıda kapsamlı dönüşüm projeleri gerçekleştirildi. IFS'in orta-büyük ölçekli işletme segmentindeki büyümesi çerçevesinde, müşteri servislerini ve desteği de bu büyümeye uyumlu hale getirmeye yönelik projeler hayata geçirildi. 2018'de ayrıca IFS Applications 10, IFS Field Service Management 6 ve IFS Havacılık ve Savunma ürün grubu için SaaS-tabanlı yeni çözümler gibi ürünler piyasaya sunuldu.

Bu önemli kazanımlar, Darren Roos'un 2018 yılı başlarında IFS CEO'su olarak atanmasının ardından elde edildi. Roos, şirketin global lider kadrosunu tamamlamak üzere SAP, Oracle, Software AG ve Hewlett Packard gibi ünlü teknoloji markalarından yöneticiler transfer etti.

Eylül 2018 itibarıyla göreve başlayan Ürün Direktörü Christian Pedersen de IFS'in akılcı ve vizyoner teknolojilere yatırım yapma yaklaşımını bir üst seviyeye taşıdı. Yönetim ekibine yeni katılan diğer vizyoner liderler arasında CFO Milena Roveda, İnsan Kaynağı ve Kültür Direktörü Jane Keith ve Müşteri Direktörü Michael Ouissi de yer aldı.

Özetle IFS 2018 yılında, dünyanın her yerindeki büyüme odaklı işletmelere akılcı kurumsal çözümler sunmaya devam ederken kendisi de büyümeye hazır ve istekli bir şirket olarak konumlandı.

Kurumsal yazılım şirketi IFS, dönüşüm yılını rekor seviyede sonuçlarla tamamladı

•Bulut ve SaaS gelirlerinde yıldan yıla %300+ artış
•Yıldan yıla %23 artışla 606 milyon ABD doları net gelir
•Organik büyüme sayesinde lisans gelirlerinde yıldan yıla %22 artış
•Bakım gelirlerinde yıldan yıla %13 artış
•Danışmanlık gelirlerinde yıldan yıla %10 artış
•Kârlı bir gelir artışıyla birlikte güçlü yatırımlar: %21 FVAÖK, yıldan yıla %27 iyileşme

ifs-fy-18.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 15187 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.