1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazze'ye yardım götüren Lady Leyla bugün yola çıkıyor
Gazze'ye yardım götüren Lady Leyla bugün yola çıkıyor

Gazze'ye yardım götüren Lady Leyla bugün yola çıkıyor

İsrail ile varılan mutabakat sonrasında Türkiye'den Gazze'ye yardım götürecek ilk gemi 'Lady Leyla' bugün yola çıkıyor. Gemide, 10 bin oyuncak, 10 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, 3 bin ton şeker olacak.

A+A-

İsrail ile ilişkilerde normalleşme kararının ardından abluka altındaki Gazze’ye insani yardım taşıyacak olan Lady Leyla isimli yük gemisi bugün Mersin’den İsrail’in Aşdod Limanı’na doğru yola çıkıyor. Gemi, insani yardımın yanı sıra Gazzeli çocuklar için 100 bin bayramlık giysi, ayakkabı ve oyuncak da götürüyor.

İsrail ile varılan mutabakatın ardından bugün Gazze’ye gönderilecek yardımlar yola çıkıyor. Mersin’den yola çıkacak Lady Leyla adlı geminin yarın akşam İsrail’in Aşdod Limanı’na ulaşması planlanıyor.

11 ton yardım

6 yıl aranın ardından Gazze’ye gönderilecek yardımlar için bugün saat 12.00’de Mersin’de tören düzenlenecek. AFAD’dan alınan bilgiye göre, yarın gece saatlerinde Aşdod Limanı’nda olması planlanan Lady Leyla adlı gemi ile gönderilecek yardımlar 11 bin tona çıktı. Lady Leyla’ın taşıdığı insani yardım, gümrük ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Kerem Şalom kapısından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, yardımların Gazze’ye gönderilmesinin takibi için AFAD başkanvekili Mehmet Halis Bilden yer alacak. Bilden, AFAD insani yardım ekibi, Türk Kızılayı ve Filistin Kızılayı yetkilileriyle birlikte yardımların dağıtımlarını yapacak

Bayramlık ve oyuncak

Yardımlara, oyuncakların yanısıra Gazzeli çocukların bayramda giymesi için 100 bin parça giysi, 20 bin çift ayakkabı da eklendi. Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada Genel Başkan Kerem Kınık’ın açıklamalarına da yer verildi. Kınık, “Tatlı bir telaş içindeyiz. Yardımı Gazze’ye bayramda ulaştırmaya ve onlara çifte bayrak yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yardım, bundan sonraki yardımların da kapısını açacak nitelikte olacak” dedi. Kınık, yardım gemisi ile 100 bin Gazzeli çocuğa bayramlık elbise, 10 bin koli oyuncak ve ayakkabı gibi hediyeler de göndereceklerini belirtti. Gemi, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin 5 bin ton un ve 2 bin ton pirinç yardımı ile Türk Kızılayı’nın 3 bin ton şeker ve 500 ton ayçiçeği yardımını da Gazze’ye götürecek. Gemi ile yapılan yardımlar sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden kurulan #KalbimGazze’de etiketinden takip edilebilecek.

31 Mayıs 2010’da İsrail’in Gazze ablukasını kırmaya çalışan Mavi Marmara yardım gemisine düzenlediği baskında 10 vatandaşını kaybeden Türkiye, İsrail’den özür, tazminat ve Gazze’ye ablukaya kaldırmasını istemişti. Özür ve tazminat talebi kabul edilen Türkiye, Gazze’ye ablukanın esnetilmesini sağlamıştı. Bu anlaşma çerçevesinde Filistinlilere yardım taşıyan ilk gemi olan Lady Leyla, Gazze’ye 35 km ötedeki İsrail’in Aşdod limanına yanaşacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.