1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Gemi geri dönüşümden ekonomiye büyük katkı
Gemi geri dönüşümden ekonomiye büyük katkı

Gemi geri dönüşümden ekonomiye büyük katkı

Türkiye’nin tek gemi söküm alanı olan Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’nde hurda gemilerin geri dönüşümü ile geçtiğimiz yıl ülke ekonomisine 236 milyon dolarlık katkı sağlandı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordinasyonu yürütülen gemi geri dönüşüm sektörü, 2015 yılında 602 bin ton çelik ağırlığında 113 adet geminin geri dönüşümünü gerçekleştirerek önemli bir kaynak haline geldi. Ekolojik dengenin korunmasında önemli bir rol üstlenen hurda gemilerin geri dönüşümü ile geçtiğimiz yıl ülke ekonomisine 236 milyon dolarlık katkı sağlandı.

602 bin ton çelik geri dönüştürüldü

Türkiye'nin tek gemi söküm bölgesi olan Aliağa Gemi Söküm Bölgesi'nde 22 adet gemi geri dönüşüm firması faaliyet gösteriyor. Gemi geri dönüşüm sektörü, 2015 yılında 602 bin ton çeliğin geri dönüşümünü gerçekleştirerek bölgede bulunan demir çelik fabrikalarına da can suyu niteliğinde hammadde sağladı. Öte yandan gemilerin geri dönüşümü, enerji ve yakıt alanına da önemli katkılar sunuyor.

2015 yılında hurda gemilerin bünyelerinde bulunan 14 bin ton sıvı ve katı atık, ülke ekonomisine ek yakıt ve enerji olarak geri kazandırıldı ve sektör enerji açısından da Türkiye'ye katkı sağladı. 2015 yılı boyunca atılan önemli adımlarla birlikte bir yandan bölgedeki demir çelik sektörünün ihtiyacının önemli bölümü karşılanırken, diğer yandan hurda demir çelik için yurtdışına çıkan parasal değerde ciddi bir tasarruf sağlandı. Yapılan çalışmalarla birlikte gemi geri dönüşüm sektörü 2015 yılında ekonomiye 236 milyon dolarlık katkı sağladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.