1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi yangınında umutlar tükeniyor 
Gemi yangınında umutlar tükeniyor 

Gemi yangınında umutlar tükeniyor 

Rusya Deniz ve Nehir Ulaştırma Ajansı, Kerç Boğazı’nda meydana gelen gemi kazasında kaybolan mürettebatın bulunmasına yönelik pek umutlu olmadıklarını ve çalışmaların ‘kurtarma’ statüsünden ‘arama’ seviyesine çekildiğini duyurdu.

A+A-

Rusya Deniz ve Nehir Ulaştırma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde Kerç Boğazında yanan iki gemide kaybolan mürettebatın bulunmasına yönelik umutlu olmadıkları belirtildi. Yapılan açıklamada, “Sabah saat 06.00’da operasyonun statüsünü ’kurtarma’ çalışmalarından ‘arama’ çalışmalarına döndürdük” ifadelerini kullandı.

Kerç Boğazı'ndaki yangında ölü sayısı 14'e yükseldi

Kerç Boğazı'nda gemiler arasında yakıt transferi yapılırken çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. Gemide 16'sı Türk, 15'i Hintli toplam 31 mürettebat bulunuyordu.

Rusya acil durum hizmetlerinden bir kaynak, Kırım yakınlarındaki Kerç Boğazı'nda dün akşam iki geminin alev alması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı.

Açıklama TASS haber ajansında yer aldı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, daha önce 10 mürettabatın hayatını kaybettiğini ve 14'ünün kurtarıldığını açıklamıştı. Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada muhtemelen gemiler arasında yapılan yakıt transferi sırasında çıkan yangından kurtulmak için mürettebatın denize atladığını belirtmişti.

"Candy" ve "Maestro" adlı Tanzanya bayraklı iki gemide 16'sı Türk vatandaşı ve 15'i Hindistan vatandaşı olmak üzere toplam 31 mürettebat bulunuyordu.

Bir sektör kaynağı yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiğinde denizde fırtınalı koşullar olduğunu söyledi.

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım ve Güney Rusya arasındaki Kerç Boğazı, Karadeniz'den hem Rus hem de Ukrayna limanlarının bulunduğu Azak Denizi'ne ulaşımı kontrol ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3167 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.