1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi, Yat Ve Hizmetleri Sektörü Yükselişi Devam Ediyor
Gemi, Yat Ve Hizmetleri Sektörü Yükselişi Devam Ediyor

Gemi, Yat Ve Hizmetleri Sektörü Yükselişi Devam Ediyor

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği'nin (GYHİB) yaptığı açıklamaya göre yılın ilk iki ayında ihracatını en fazla artıran sektörlerin başında gelen gemi, yat ve hizmetleri sektörü, yükselişi haziranda da devam ediyor.

A+A-

Gemi, yat ve hizmetleri ihracatı haziranda geçen senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 58,8 artışla 88 milyon 349 bin dolara ulaştı. Sektör, haziranda ihracatını en çok artıranlar arasında yerini aldı. Birliğin yılın ilk yarısındaki ihracatı ise yüzde 1,9 artarak 501 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

EN FAZLA İHRACAT NORVEÇ’E

İlk 6 ayda en fazla ihracat 122 milyon dolarla Norveç'e yapılırken, onu 51 milyon dolarla Lüksemburg, 42 milyon dolarla Malta, 38 milyon dolarla Kanada, 33 milyon dolarla Marshall Adaları izledi.

YÜKSELİŞLE BERABER ÇİFTE BAYRAM YAŞANIYOR

Açıklamada verilere ilişkin görüşleri yer alan Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, her yıl olduğu gibi bu sene de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını ifade ederek, ardından gelen ihracat rakamlarındaki yükselişle çifte bayram yaşadıklarını belirtti.

Seven, yıla iyi başlasalar da koronavirüs sebebiyle sonraki aylarda ihracatta yavaşlamalar olduğunu kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Birliğimizin çalışmalarıyla salgın döneminde alınan özel izinler sayesinde yabancı yetkililer Türkiye'ye gelebildi. Ardından gemiler sahiplerine teslim edilebildi. Böylece mayıs ve haziranda sektör ihracatı yeniden yükselişe geçti. Salgınla birlikte yaşanan büyük olumsuzluklara rağmen ihracatçılarımız, üretime ve ihracata ara vermeden devam etti ve birçok sektörün büyük kayıplar yaşadığı bu dönemi ihracat artışıyla tamamlamayı başardı."

Vira Haber

Bu haber toplam 23383 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.