1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gine’de korsanlar 3 denizciyi kaçırdı
Gine’de korsanlar 3 denizciyi kaçırdı

Gine’de korsanlar 3 denizciyi kaçırdı

Gine Körfezi’nde Histria İvory adlı tankere saldıran korsanlar gemideki 3 denizciyi kaçırdı.

A+A-

Üç Romen denizci, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan Malta bayraklı Histria İvory adlı tankerden kaçırıldı.  

Pazar günü akşam saatlerinde Gine Körfezi’nde 40.000 dwt'lık 180 metre uzunluğundaki  Histria İvory adlı  2006 yılında inşa edilen Malta Bayraklı tankere saldırdı. Togo yakınlarında meydana gelen olayda tankerdeki diğer 18 denizci kendilerini odalara kilitleyerek korsanlar tarafından yakalanmaktan kurtulurken, Romen vatandaşı 3 denizci kaçırıldı.

Romanya'nın Digi24 internet sitesi, ülkenin Serbest Gezici Sendikalar Birliği (SLN) 'nin olayı doğruladığını belirtti. Romen denizcilerin kaçırılması üzerine Romanya'daki bir kriz komitesi toplandı.

Serbest Gezici Sendikalar Birliği "Saldırıdan sonra korsanlar bölgeyi terk etti, gemi Lome limanının güvenli demirleme alanında bekliyor açıklamasını yaptı.

Bu arada şubat ayında korsanların iki tankere daha saldırdığı açıklandı. Uluslararası Denizcilik Bürosu'nun (IMB) Korsanlık Rapor Merkezi'ne göre, her iki geminin de 27 Şubat akşamı korsan saldırısına uğradığı belirtildi.

İngiltere merkezli güvenlik danışmanlığı Gray Page, “Şubat ayının sonunda ve Mart ayının başında bir dizi Gine Körfezi'nde saldırıya uğramış gemi raporları gördük” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5039 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.