1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Kıran “Burası Türkiye burada iş var”
Kıran “Burası Türkiye burada iş var”

Kıran “Burası Türkiye burada iş var”

İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, Deniz Ticareti Dergisi’nin son sayısında yayınlanan başyazısında Cumhurbaşkanı’nın çağrısını yaptığı istihdam seferberliğine oda olarak tam destek vereceklerini söyledi.

A+A-

Tamer Kıran Deniz Ticaret Dergisi’nde yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı: “Birinci şuranın devamı niteliğindeki bu önemli Şura’da denizcilik sektörünün öncelikli çözülmesi gereken sorunları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdim. Bu sunumda bir öncekinde olduğu gibi başta, Kuzey Avrupa’daki yabancı bankaların Türk bankalarının verdiği teminat mektuplarını kabul etmemelerinin yanı sıra sektörün öncelikli sorunu haline gelen, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nda gemi kaynaklı deniz kirliliği için getirilen idari para cezalarının gemilerin grostonuna göre değil; kirliliğin, miktarına göre verilmesi konusu, limanlarımızın ve gemi acentelerimizin yaptıkları hizmetler karşılığında bu hizmetlerin döviz kazandırıcı faaliyet sayılması, Koster Yenileme Projesi’nin hayata geçirilmesi, marinalarımızın kira bedelleri ve Taşucu Limanı’nın yeni bir modelle özelleştirmesinin yapılması neticesinde ekonomimize kazandırılması konularını içeren bir sunum yaptım. Bu sorunlarımızın en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz.

Bir önceki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yeni istihdam seferberliği başlatılması çağrısında bulunmuştu. Bu ikinci şurada, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanımızın bu istihdam seferberliği çağrısına yönelik ilk adımı atarak kampanyayı; “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlattı. Bu kampanyanın yaygın şekilde tanıtılması ve en geniş katılımın sağlanması için TOBB olarak 81 ilde ve 160 ilçede tanıtım çalışması yapılacak. Geçmişte olduğu gibi, bu kampanyaya biz Deniz Ticaret Odası olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu konuda denizcilik sektörümüzün geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da gereken hassasiyeti göstereceğinden hiç kuşkum yok.”

Yazınını tamamını Deniz Ticareti Dergisi mart sayısından okuyabilirsiniz.

Vira Haber

Bu haber toplam 13149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.