1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GKRY ile Fransa 4. kez tatbikat yaptı
GKRY ile Fransa 4. kez tatbikat yaptı

GKRY ile Fransa 4. kez tatbikat yaptı

Fransa’yla bir ortak tatbikat daha Güney Kıbrıs ile Fransa, Kıbrıs’ın Güney’inde, “CYFTA-04/10” koduyla bir arama kurtarma tatbikatı daha gerçekleştirdi.

A+A-

Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs ve Fransa’nın, Pazartesi, Kıbrıs’ın güneyindeki deniz bölgesinde yeni bir arama kurtarma tatbikatı daha düzenlediğini, bu tatbikatın iki ülkenin bu yıl gerçekleştirdiği dördüncü arama kurtarma tatbikatı olduğunu yazdı.

 Gazete, tatbikata Fransız Deniz Kuvvetlerinin “FS AUVERGNE” isimli fırkateyni ile Rum arama kurtarma helikopter ve gemilerinin katıldıklarını aktardı.

 Öte yandan gazete bir diğer haberinde, “PanKıbrıs Barış Konseyi’nin” Güney Kıbrıs’ın sürekli askeri tatbikatlara katılmasının bölgedeki diğer ülkelere yanlış mesaj, Türkiye’ye ise sözde “bölücü politikalarını uygulaması için” bahane verdiğini iddia ettiğini yazdı.

Habere göre Konsey açıklamasında, özellikle İsrail’le yapılan askeri tatbikatlara dikkat çekerek, gerek İsrail gerekse diğer ülkelerle askeri tatbikatlar gerçekleştirilmesinin bölgedeki durumun daha da gergin hale gelmesine yol açtığını vurguladı.

Mısır ve Çin'den Akdeniz'de ortak tatbikat

Öte yandan bir tatbikat haberi de Çin ve Mısır’dan geldi. Mısır ve Çin deniz kuvvetlerine ait birlikler Akdeniz'de ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Mısır ordu sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır ve Çin deniz kuvvetlerinin Akdeniz'de "XIAN-153" isimli ortak bir tatbikat icra ettiğini aktardı.

Rifai, tatbikata Mısır'ın Kuzey Filosuna ait savaş gemileri ile Çin tarafından destroyerlerin katıldığını ifade etti.

Açıklamada tatbikat kapsamında, sıra dışı düşmanca tehditlere karşı koyma, terör ve korsanlarla mücadele yöntemlerinin çalışıldığı, şüpheli gemilere yanaşma ve gemilerde teftiş prosedürleriyle ilgili senaryoların hayata geçirildiği belirtildi.

Tatbikat faaliyetleri çerçevesinde tecrübe aktarımı ve farklı savaş doktrinlerinin belirlenmesinin de amaçlandığı duyuruldu, ancak tatbikatın ne zaman gerçekleştirildiği konusunda bilgi verilmedi.

Sisi yönetimi tatbikat sayısını artırdı

Ordu sözcüsü Rifai, dün yaptığı açıklamada da Mısır ordu birliklerinin Rusya ve Beyaz Rusya tarafından Rusya topraklarında ortaklaşa düzenlenecek "Dostluğun Koruyucuları-4" tatbikatına katılmak üzere ülkeden ayrıldığını kaydetmişti.

Abdulfettah es-Sisi yönetimi son iki yıldır Akdeniz ve Kızıldeniz'de Fransa, İngiltere ve ABD ile ortak deniz ve hava tatbikatları gerçekleştirdi.

Mısır ayrıca Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere farklı Arap ülkeleriyle de kara ve deniz tatbikatları düzenliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3703 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.