1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Global on Board Training Center’a yeni başkan
Global on Board Training Center’a yeni başkan

Global on Board Training Center’a yeni başkan

Global on Board Training Center başkanlığına, Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Kamil Sağ seçildi

A+A-

2010 Yılında Manila – Filipinler’de gerçekleştirilen IMO Diplomatik Konferansında 2010 STCW Amendments yanı sıra, Denizcilik Eğitiminde atılan en önemli adımlardan birisi de, Geçmiş Dönem IMO Genel Sekreteri Mitropoulos’un “Go to Sea Campaign” atılımı doğrultusunda Denizcilik Eğitiminde saygın Ülkelerin, davet edilmiş Üniversitelerinin Açık Deniz Eğitim Gemilerini bir Merkez halinde Dünyanın tüm Ülkelerinin hizmetine sundukları Uluslararası bir Merkezin kurulması olmuştur.

Dönemin IMO Genel Sekreteri Mr.Mitropoulos’un kuruluşuna bizzat IMO adına imza attığı GLOBAL ON BOARD TRAINING CENTER (GOBTC) ( Küresel Açık Deniz Eğitim Merkezi) 2010 yılındaki kurucuları;


Admiral Makarov State University of Maritime and Inland Shipping (AMSUMIS) Rusya

Dalian Maritime University (DMU) Çin Halk Cumhuriyeti

İstanbul Teknik Üniversitesi (ITU) Türkiye

John.B.Lacson Foundation Maritime University (JBLF) Filipinler

Korea Maritime University (KMU) KORE

Admiral G.I.Nevelskoi Maritime State University (MSUN) Rusya idi.

GOBTC Başkanlığına Çin Halk Cumhuriyeti, Dalian Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. WANG ZUWEN seçilmişti.

2013 Yılı Ocak Ayında Filipinlerin Ilo İlo City de yapılan Genel Kurulu toplantısına Ukrayna’dan Odessa National Maritime Academy’nin yanı sıra, kuruluşundan bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen Uluslararası Denizcilik Eğitim Platformlarında aktif rol oynayan ve büyük saygınlık kazanan PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ de Kurucu Üyelerle eşit haklarla GOBTC’e üye olarak davet edilmiştir.

10-11 Haziran 2013 tarihlerinde Londra INTERTANKO’da yapılan GOBTC Genel Kurul Toplantısında görev süresi dolan Prof.Dr. WANG ZUWEN’in yerine Başkanlığa 2015 yılına kadar görev yapmak üzere Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.OSMAN KAMİL SAĞ seçilmiştir.


Prof.Dr.Osman Kamil SAĞ Başkanlığındaki GOBTC , Londra’da ilk ziyaretlerini IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu‘ya yapmışlardır. Genel Sekreter, IMO’nun önce GOBTC ile bir imzalancak bir Partnership, daha sonra da imzalanacak MoA ile her zaman yanında olacaklarını, uluslararası standartlarda Dünyaya sağlanan bu hizmetin devamlı destekçisi olacaklarını açıkça ifade etmiştir.

IMO bu yıl öncelik Afrika Ülkeleri olmak üzere GOBTC üyeleri tarafından tüm Dünyaya sağlanacak Açık Deniz Eğitimleri için 40,000 USD Eğitim yardımında bulunmuş ve bu yardımın her yıl değişen oranlarda devam edeceğini beyan etmiştir.

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu’dan sonra IMO Technical Co-operation Division Direktörü Jianxin Zhu ve Yardımcıları Pamela Tansey, Helen Buni ile yapılan ayrıntılı görüşmelerde IMO –GOBTC İşbirliğinin ve desteğinin ayrıntıları konuşulmuştur.

IMO kendisine Üye tüm Ülkelere Açık Deniz Eğitimleri için GOBTC’ye Öğrenci göndermeleri hususunda resmi bir IMO Circular’ı yayınlamış ve yayınlamaya da devam edecektir.

Böylece IMO referansı ile Dünyanın Denizcilik Eğitiminde en saygın, en tanınmış ülkeleri olarak GOBTC Üyesi Ülke/Üniversiteleri Açık Deniz Eğitim Gemileri ile Dünya Ülkeleri Denizcilerine en yüksek standartlarda hizmet verilecektir.

GOBTC üyelerinin teveccühü ile IMO destekli bu uluslar arası Merkeze Başkan seçilen Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Kamil SAĞ öncülüğündeki Merkezin hizmetlerine çok kısa bir sürede, Türkiye’nin de somut bir şekilde katkıda bulunarak IMO ve Dünyada Türk Denizcilik Eğitiminin adı en çok geçen ülkeler arasında bu şekilde kalmasına destek ve yardımcı olacağı beklenilmektedir.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.