1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Göcek'i kurtaracak gemi geldi
Göcek'i kurtaracak gemi geldi

Göcek'i kurtaracak gemi geldi

Göcek Liman Başkanlığı’na Denizcilik Müsteşarlığı tarafından tahsis edilen ‘denetim teknesi’ göreve başladı

A+A-

Göcek ve Dalaman’ın dünyaca ünlü koylarında deniz denetimi hızlandı. Göcek Liman Başkanlığı’na Denizcilik Müsteşarlığı tarafından tahsis edilen ‘denetim teknesi’ göreve başladı. İki günde çok sayıda tekne kontrol edildi, evrakları eksik iki tekneye ceza yazıldı.
24 saat kesintisiz görev yapacak tekneyle önce Yassıcalar Adası ve çevresi kontrolden geçirildi. İlk denetimde ABD bayraklı bir tekneye, ‘transitlog belgesi’ olmaması nedeniyle 760 lira ceza kesildi. Suudi Arabistan’dan gelen turistlere ait yabancı bayraklı bir tekneye de evrakları eksik olduğu için işlem yapıldı. Denetimlerde özellikle teknelerin şamandıralara bağlanmaları konusunda titiz davranıldı.

Teşekkürler Hızır Reis Deniz
Göcek Liman Başkanı Raşit Velioğlu, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz’in çalışmaları sonunda denetim teknesinin Göcek’e kazandırıldığını vurgulayarak “Koyları kullanan teknelerin atıklarını atık alım noktalarına vermelerini ve koyların deniz güvenliği açısından etkin kontrolunu arzuluyoruz. Denetimlerde özellikle fazla yolcu taşıyan günübirlik tur teknelerine de ağırlık verilecek. Denizcilik sektörü ve turizme ciddi katkılar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.