1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gölcük'e yat ve oto limanı mı yapılacak
Gölcük'e yat ve oto limanı mı yapılacak

Gölcük'e yat ve oto limanı mı yapılacak

Gölcük’e bağlı Değirmendere ile Halıdere arasındaki sahil kesiminde birilerinin arazileri topladığı, bu bölgede otomobil limanı ve yat limanı yapımına yönelik hazırlıklar olduğu öne sürülüyor.

A+A-

İzmit Körfezi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Gölcük’e bağlı Değirmendere ile Halıdere arasındaki sahil kesiminde birilerinin arazileri topladığı, bu bölgede otomobil limanı ve yat limanı yapımına yönelik hazırlıklar olduğu öne sürülüyor.


TESİSLER EL DEĞİŞTİRMİŞ
 

Değirmendere ile Halıdere arasındaki sahil kesiminde, uzun yıllar önce Karamürsel’de ABD askeri üssünün bulunduğu dönemlerde Sea Side adıyla bilinen, bugün üzerinde Blue Marin Oteli’nin bulunduğu alan, hemen yanındaki Remoil bayii akaryakıt istasyonu ile, yolun üst tarafındaki restaurantın aynı kişiler tarafından satın alındığı, Halıdere sahili girişindeki yeni yapılmış konutların da rayicinin üzerinde bedellerle toplandığı iddia ediliyor.
 

DERİNLİK VE KONUM UYGUN
 

Halıdere’de halk arasında yaygın biçimde konuşulan iki iddia var: Birincisi, sahildeki bu arazilerin ilimizde faaliyet gösteren bir otomobil fabrikası tarafından alındığı, halen ürünlerini Derince Limanından getirip götüren firmanın burada kendi limanını yapacağı yönünde. İkinci iddiaya göre ise, bu bölgedeki arazileri yat limanı yapmak için AKP iktidarını çok yakın bir büyük işadamı topluyor. Bölge, konumu, deniz suyu derinliği açısından limana uygun. Ancak burada liman yapılması halinde denizde çok geniş bir alan doldurulacak, doğal yapı bozulacak. Ayrıca D-130 karayolunda zaten çok yoğun olan araç trafiği içinden çıkılmaz hale gelecek.
 

TEPKİ DE VAR, DESTEK DE


İşadamı Erman Çeliker “Otel ve benzinlik çevresindeki arazilerin ve işyerlerinin el değiştirdiğini duyuyoruz. Araç ithalat ve ihracatı için çok büyük liman yapılacağı konuşuluyor. Böyle bir şey İzmit Körfezi’ndeki bütün doğal dengeyi bozar” dedi. Halıdereli emekli öğretmen Kadir Hoşbaşak ve Yalı Mahallesi Muhtarı Seyfi Ersayın da liman projesine karşı çıkıyorlar. Ancak yine Halıdere’de yaşayan bir başka emekli Ali Osman Genç, “Halıdere özellikle kış aylarında adeta terk ediliyor. Birden bire gayrımenkul fiyatları yükselmeye başladı. Liman bizi zenginleştirir. Mallarımız değerlenir, iş buluruz” diyerek destek veriyor.
 

Özgür Kocaeli
 

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.