1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Güler misiniz? Ağlar mısınız?
“Güler misiniz? Ağlar mısınız?

“Güler misiniz? Ağlar mısınız?

DTO Başkanı Metin Kalkavan, Ro-Ro gemilerinde çok yüksek oranda uygulandığını düşündükleri sağlık resmi uygulamasını eleştirdi.

A+A-

DTO Başkanı Metin Kalkavan, Ro-Ro gemilerinde çok yüksek oranda uygulandığını düşündükleri sağlık resmi uygulamasını eleştirdi.

 

Kalkavan, bütün çalışmalarına ve Bakan Yıldırım’ın desteklerine rağmen bu uygulamayı düzeltemediklerini kaydetti. Sağlık Resmi uygulamasının dünyanın hiçbir yerinde kalmadığını belirten Kalkavan, konunun sürekli karşılarına çıktığını ve bunun kapalı bir ekonomi görüntüsü oluşturduğunu ifade etti.

Bir başka sıkıntılarının da “Yeniden Değerleme” konusu olduğunun altını çizen Kalkavan, “Bu uygulama yatırımların önünde ciddi bir engel olarak duruyor. Başımızı çok ağırtıyor”dedi.

Right Ship’in uygulamalara da değinen Kalkavan, uygulanan kriterler içinde uygulamaya alınan aynı gemilerden Türk bayraklı olan geminin iki yıldız aldığını, diğer geminin ise daha yüksek yıldız aldığını belirtti. Bu konuyla ilgili olarak Right Ship yetkilileri ile görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Kalkavan, “Çok ciddi uzun toplantı yaptık. Kriterlerden bazılarının doğru olmadığını belirttik. Bu kurumu ister sevin, ister sevmeyin çoğu firmanın rağbet etmeye başladığı bir kurum haline gelmeye başladı. Bu kurumdan küçük yıldız alırsanız özellikle Avustralya’dan yük alma şansınız neredeyse kalmıyor. Beyaz bayrağa geçtiğimiz bir dönemde bunu hak etmiyoruz.”

“Ankara” gemisine yapılan baskına da değinen Kalkavan, “Güler misiniz? Ağlar mısınız? Artık kumarbazda olduk” dedi. Bu işlemi yapmak için önce İstanbul Gümrüğü’ne sorduklarını belirten Kalkavan, “Buna engel yok. Geldiğimizde yabancı gemilere ne yapıyorsanız onu yaparsınız. Buraya gelince kapatırız. Uluslararası sulara çıkınca tekrar açarız. Şimdi biz bunu kendimiz deklare ettiğimiz halde gemiye baskın yapıldı. Kaçakçı konumuna düşmüş olduk. Bunu kendimiz deklare ettiğimiz halde. Bunlara muhatap olmamanın çözümü arkadaki bayrağı değiştirmek”şeklinde konuştu.

Kendisinin ve Yönetim Kurulu’nun hapis cezası ile yargılanacağını kaydeden Metin Kalkavan, “Bu bayraktan kaçışa bir sebep daha eklemiş oluyor. Bu şartlarda nasıl rekabet edeceğiz? Olanlar tamamen yanlış yorumlama hatasından kaynaklanıyor. Ama o darbeyi de almış olduk”dedi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi konusunda yapılan çalışmayı tam bir devrim olarak değerlendiren Kalkavan, insanların araba alır gibi tekne almaya başladığını belirtti.

Yunanlıların marina konusundaki uygulamaları yakından takip ettiğini de söyleyen Kalkavan, Türk marinalarına, Yunanistan’dan çok sayıda yat geleceğini de sözlerine ekledi.

Deniz Ticaret Odası aylık toplantısına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve denizcilik sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Virahaber

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.