1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapıldı
Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Gümrüklerde kaçakçılık ya da yolsuzluk nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişiler, yeni izin alamayacak.

A+A-

Gümrüklerde kaçakçılık ya da yolsuzluk gibi durumlar nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişilere, yeni işletme izni verilmeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, gümrüklerde kapalı kaplara veya şişelere konan numunelerin ağızları, numuneyi alan memur tarafından güvenlik mührü ya da eritilmiş mum üzerine uygulanan mühürle kapatılacak.

Geçici depolama yeri işleticisinin, yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi sonucunda vergi kaybına neden olması halinde, geçici depolama izni geri alınabilecek. Ayrıca, kaçakçılık ya da yolsuzluk gibi durumlar nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişilere, yeni işletme izni verilmeyecek.

Gümrük antrepo işleticisinin taahhüt ve yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi nedeniyle vergi kaybı yaşanması halinde, antrepo açma ve işletme izni geri alınabilecek. Antrepolarda kaçakçılık gibi durumlar nedeniyle işletme izinleri geri alınan kişilere yeni izin verilmeyecek.

Gümrük müşavir ve müşavir yardımcıları dışındaki kişiler, gümrük müşavirliği yapacak tüzel kişilere ortak olamayacak, yönetim organında da görev alamayacak. Gümrük müşavir ve müşavir yardımcıları dışındaki kişilere şirketi temsil ve ilzam yetkisi verilemeyecek.

Yönetmelikle ayrıca, transit rejimleri ve antrepolardaki eşyanın başkasına devri gibi konularda da değişikliklere gidildi.








ViraHaber.com

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.