1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye ve Kanada’dan nükleer işbirliği
Türkiye ve Kanada’dan nükleer işbirliği

Türkiye ve Kanada’dan nükleer işbirliği

Türkiye ve Kanada'nın nükleer endüstri dernekleri Türkiye'de nükleer sanayi sektörünün gelişmesine aracılık edecek işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın detayları, 3. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'nde masaya yatırılacak.

A+A-

Türkiye'de nükleer sanayi sektörünün gelişmesine aracılık edecek bir anlaşmaya imza atıldı. Anlaşmayı imzalayan Türkiye Nükleer Sanayi Derneği ile Kanada Nükleer Tedarikçiler Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, iki ülke nükleer santral projelerindeki fırsatlar konusunda birlikte adım atacak.

Varılan anlaşma ile Türkiye, Kanada ve gelişen Ortadoğu ve Afrika coğrafyası başta olmak üzere diğer ülkelerdeki nükleer santral projelerindeki fırsatlar için üye firmaların birlikte hareket etmesi sağlanacak.

Anlaşmaya göre, Türkiye, Kanada veya birlikte yürütülebilecek bir diğer ülkede basınçlı su reaktörleri, ağır su reaktörleri ve küçük modüler reaktörlerin ortak geliştirilmesi, tasarım, test, lisanslama ve inşaat süreçlerinde inovatif işbirliği fırsatları gözetilecek.

Ayrıca, Türk öğrencilerin çeşitli seminerler ve çalıştaylar vesilesiyle Kanada'da nükleer eğitim almalarını öngören anlaşmayı değerlendiren Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Genel Sekreteri Koray Tuncer, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye nükleer politikasında gösterdiği kararlılık ile enerji karmasını güçlendiriyor ve bu kararlılık özellikle bölgedeki diğer ülkelere de örnek oluyor. Kanada ise nükleer konusunda yola erken çıkan ülkelerin başında geliyor. 180'den fazla nükleer sanayi ile ilgili firmanın üye olduğu Kanada Nükleer Tedarikçiler Topluluğu ile yaptığımız bu anlaşma Türkiye'nin nükleer santral endüstrisindeki vizyonuna katma değer sağlayacak."

Anlaşmanın detayları, İstanbul'da 8-9 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek 3. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'nde masaya yatırılacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.