1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Haliç, ikinci Boğaz olma yolunda"
"Haliç, ikinci Boğaz olma yolunda"

"Haliç, ikinci Boğaz olma yolunda"

AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın "Haliç ikinci boğaz olma yolunda ilerliyor. Haliç’i çeşitli su sporlarının yapılacağı bir lokasyon durumuna getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

A+A-

AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın "‘Eyüp, dini, tarihi, sosyo-kültürel yönleriyle sadece İstanbul’un değil, ülkemizin gözbebeğidir’ diyen Aydın, “Eyüp’ü tarihi bir merkez olmanın yanında modern yerleşimleriyle de ön plana çıkaracağız. Eyüp, hem şehircilik hem de toplumsal anlamda dünya standartlarında bir ilçe olacak.” diye konuştu.

Ziyaretçilere ev sahipliği

Eyüp’ün herkes için çok kıymetli olduğunu belirten Remzi Aydın, “Eyüp’ün herkes için ayrıcalığı var. Bundan dolayı da yerli ve yabancı birçok ziyaretçi geliyor ama bu ziyaretçilerimize yeterli kadar ev sahipliği yapamadık. Eyüp’ün bu özelliğine uygun kültür, sanat ve tarih özelliğini öne çıkaracak etkinlikler yapacağız. Eyüp bu anlamda öne çıkacak. İnanç turizminde özellikle konaklama hizmetini geliştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Haliç, ikinci boğaz olma yolunda

“Haliç sadece Eyüp için değil İstanbul için çok önemli bir nokta. Haliç’te modern bir yapılanmanın önünü açmak istiyoruz. Artık çarpık yapılaşma miadını doldurdu. Haliç havzasındaki düzensiz yapılaşmayı kentsel dönüşümüne olanak tanıyarak aşmak istiyoruz. Bu anlamda sadece konut olarak değil, okul gibi, sağlık kurumu vb. doğacak ihtitaçları  da karşılayacak planlamamız olacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin en  güze lhizmetlerinden biri Haliç’in suyu temizlemek oldu. Bu anlamda Haliç ikinci boğaz olma yolunda ilerliyor. Haliç’i çeşitli su sporlarının yapılacağı bir lokasyon durumuna getirmeyi planlıyoruz.”

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.