1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Akdeniz'de göçmen hareketi hız kazandı
Akdeniz'de göçmen hareketi hız kazandı

Akdeniz'de göçmen hareketi hız kazandı

Akdeniz’de havaların düzelmesiyle Avrupa’ya kaçak göçmen akını da başladı.

A+A-

İspanya’nın Afrika’da bulunan Fas sınırındaki Malila’ya sabah saatlerinde 1000 yasadışı göçmen sınır boyunca uzanan tel örgüleri aşıp ülkeye geçmek istedi.

Yetkililer 500 kişinin amacına ulaştığını belirtirken, bazı kişilerin de yaralandığı kaydedildi.Melilla kentinde son 3 gün içinde 3. kez yasa dışı göç akını meydana gelirken, bölgede hali hazırda tam kapasite olarak hizmet veren ağırlama merkezindeki durumun giderek kötüleştiği belirtiliyor.

Bununla birlikte İtalya’nın Afrika kıtasına en yakın noktası Lampedusa adasında da dün kaçak göçmen alarmı verildi.Adaya iki ufak tekne ile geçmek isteyen yaklaşık 600 kaçak göçmen yetkililer tarafından kurtarıldı.

Göçmenlerin çoğunlukla Suriye ve Filistin’den geldiği belirtilirken, çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu kaydedildi.

Türkiye-Yunanistan karasuları da bugün hareketliydi

Ege’de Midilli Adası açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir botun batması sonucunda en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği, iki kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Bodrum’da da Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası’na gitmeye çalışan 8 kişinin bulunduğu tekne, Karaada’nın yaklaşık 1,5 mil açıklarında battı.

Sahil Güvenlik ekipleri denizde boğulmak üzere olan 3 kişiyi kurtarmayı başarırken, 4 kişinin cesedine ulaşıldı. Kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4138 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.