1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Haliçport’ için teklifler alınıyor
Haliçport’ için teklifler alınıyor

Haliçport’ için teklifler alınıyor

Haliç tersanesi yeni projeyle bugün ihaleye çıkıyor

A+A-


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Haliç tersaneler bölgesinde yapılacağını açıkladığı liman projesi için teklifler bugün alınacak.


Şartnameye göre katılımcılar inşaatçı, yatırımcı ya da işletmeci olarak tek ya da ortak girişim grubu halinde teklif de bulunabilecek. Projede görevli şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için Hazine garantisi verilmeyecek. Proje, 3996 sayılı Kanun ve 2011/1807 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen usul ve esaslar dahilinde yürütülecek. İhaleye, 10’a yakın teklif gelmesi bekleniyor. Kapalı tekliflerin arasında yabancı ortakların da bulunduğu belirtildi.
 

Milliyet'ten Mithat yurdakul'un haberine göre, yat limanı, 400’er odalı iki adet 5 yıldızlı lüks otel, AVM, bin kişilik cami ve park gibi bölümler yapılması planlanan projenin yeri ise tartışma konusu oldu. Tarihi Fatih Sultan Mehmet’e dayanan Haliç Tersanesi’nin proje kapsamında kaldırılacağı iddiaları tartışmalara neden olurken, projenin sadece Camialtı ve Taşkızak tersanelerini kapsadığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, “916 Ada, 1. parselde bulunan ve tarihi Haliç Tersanesi olarak bilinen alan, 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilmişti. Bu alanın ihaleye konu olan alanla hiçbir şekilde ilgisi bulunmuyor. Tarihi Haliç Tersanesi tamamen projenin dışında kalıyor. Proje tamamen metruk halde yapıların bulunduğu Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin bulunduğu alanı kapsıyor” dedi.


FinansGündem

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.