1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Urla'da 'Su Altına Özgürlük' projesi başladı
Urla'da 'Su Altına Özgürlük' projesi başladı

Urla'da 'Su Altına Özgürlük' projesi başladı

Deniz dibindeki ağların temizlenmesi için Ege Üniversitesi ve Deniz Polisi tarafından çalışma başlatıldı

A+A-

Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Deniz Büro Amirliği, Urla'da deniz dibindeki ağların temizlenmesi için çalışma başlattı.

"Su Altına Özgürlük" adı verilen proje kapsamında ekipler, adalar civarında su ürünleri avcılığı sırasında denize bırakılan ağların temizlenmesi için dalış gerçekleştirdi. Dalışlarda 70 kilo ağırlığında ve yaklaşık 400 metrelik trol ağı denizden çıkarıldı.

Urla Körfezi'nde tespit edilen 40 noktaya dalış yapılacağını açıklayan Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Deniz Büro Amiri Komiser H. Serdar Uluhan, "hayalet ağ" olarak tanımlanan ağların su altı yaşamını tehdit ettiğini, bu konuda temizliğin yanı sıra kamuoyunda farkındalık yaratmaya da çalıştıklarını belirtti.

Projenin ileri aşamalarına denize yapay resifler ve yavru balıkların atılacağını, böylelikle Urla Körfezi ekolojisine ve balık popülasyonuna katkı sağlayacaklarını dile getiren Uluhan, "Var olan resif noktaları bölge balıkçılığı ve balık çeşitliliğine yetecek sayıda olmadığından yeni resif alanları yaratmak gerekmektedir. Künklerle ve hurda metal otobüs benzeri araçların batık haline getirilmesiyle bölgede yasak olan trol yöntemiyle avcılık da önlenecektir" dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.