1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayat Kurtarıyor!
Hayat Kurtarıyor!

Hayat Kurtarıyor!

Hayata Destek Derneği, “İnsani Yardımda Lojistik Operasyonu”nun önemini vurgulayan uluslararası standartlarda özel bir eğitim verdi.

A+A-

Hayata Destek Derneği, “İnsani Yardımda Lojistik Operasyonu”nun önemini vurgulayan uluslararası standartlarda özel bir eğitim verdi.

29 Kasım 2010 – 3 Aralık 2010 tarihleri arasında Yeşil Ev Beyoğlu Şubesi Seminer Salonu’nda İnsani Yardımda Lojistik başlıklı kapsamlı eğitimin ev sahipliği ve tüm organizasyonunu Hayata Destek Derneği yaptı.

Beş tam gün süren eğitimde katılımcılar; afet sonrasi ihtiyaç belirleme çalışmalarında lojistik alt yapıya bakış, acil yardım ürünlerinin spesifikasyonları ve standartları, satın alma, tedarik zinciri yönetimi, depolama, envanter yönetimi, nakliye ve dağıtım konularında detaylı bir eğitim aldılar.

Ayrıca katılımcılar özel sektörde gelişmiş lojistik ve tedarik zinciri yönetimi uygulamalarının insani yardım ve afet yönetimi çerçevesinde degerlendirilmesini de yaparak farklı alanlardan deneyim tecrübelerini de paylaşma olanağı buldular.

Dünya Gıda Programı öncülüğünde 39 ülke için yapılmış olan Lojistik Kapasite Araştırması (LCA - Logistics Capacity Assessment)’nın Türkiye ayağı önümüzdeki günlerde Hayata Destek Derneği tarafından başlatılacaktır.

İngiliz Lojistik Uzmanı ve Ekonomist Bernard Auton tarafından verilen bu eğitimde amaç; Türkiye’de afete hazır olmak konusunda Hayata Destek Derneği’nin işbirliği yapacağı kurumların kapasitesini arttırmakla beraber, planlanan Lojistik Kapasite Araştırması için detaylı bir alt yapının hazırlanmasına yardımcı olmaktır.

Hayata Destek Derneği tarafından organize edilmiş olan “İnsani Yardım’da Lojistik Eğitimi”ne Kızılay, Caritas, TOG, Gaspel ve Hayata Destek Derneği’nden toplam 12 kişi katılmış ve eğitim sonunda her katılımcı programın eğitmeni Bernard Auton tarafından imzalanmış birer katılımcı sertifikası almışlardır.

Bernard Auton: Lojistik Uzmanı ve Ekonomist Auton ABD ve İngiltere’de uzun yıllar otomotiv sanayinde Caterpillar da dahil olmak üzere tedarik ve depolama kapasitesi oldukça kapsamlı firmalarda hizmet vermiştir. Başkanı olduğu Chartered Institute of Logistics and Transport ajansında 2006 yılında Humanitarian & Emergency Logistics Professionals (HELP) isimli bir forum oluşturmuş ve 4 yıldır insani yardım kuruluşları da dahil olmak üzere çeşitli sektörlere lojistik ve tedarik zinciri desteği ve bu alanda özel eğitimler vermektedir.

Virahaber

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.