1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kursiyerler sertifikalarını aldı
Kursiyerler sertifikalarını aldı

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılan “Uzakyol Vardiya Zabitliğine Yükselme Fark Dersleri Kursu”nu başarıyla bitiren Güverte-E kursiyerlerine sertifikaları verildi.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılan “Uzakyol Vardiya Zabitliğine Yükselme Fark Dersleri Kursu”nu başarıyla bitiren Güverte-E kursiyerlerine sertifikaları verildi.

28 Mayıs 2010 tarihli ve 27594 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Gemiadamları Yönetmeliği’nde değişik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında, 23 Ağustos-10 Aralık tarihleri arasında Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılan “Uzakyol Vardiya Zabitliğine Yükselme Fark Dersleri Kursu”nu başarı ile bitiren öğrencileri sertifikalarını yapılan törenle aldılar.

Tören öncesinde bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Boray Konuksever, bu kursların açılmasının çok kolay olmadığını ifade ederek, Dz. Ulş. Gen. Müd. Özkan Poyraz’ın yoğun çabasıyla kursların açıldığını ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Arkas Denizcilik ile yaptığı Makine Mühendisleri için yaptığı eğitimleri örnek aldıklarını söyledi. Uzakyol vardiya zabiti olabilmek için lisans gerekmediğini, lise mezunu, meslek yüksekokulu mezunu da olsalar öğrencilerin 24 ay denizde çalışarak dil sınavından geçtikten sonra Uzakyol Vardiya Zabiti olma hakkına sahip olduklarını hatırlatan Konuksever, 24 ay denizde çalışma yerine 3,5 ay boyunca alınan kursların yeterli olduğunu belirtti. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ve DEFAMED’in bu konu ile ilgili olarak Müsteşarlığı mahkemeye verdiğini belirten Konuksever, bunun yersiz olduğunu, çünkü bu çocukların bu hakka zaten sahip olduklarını kaydetti.

Uzakyol Vardiya Zabitliğine Yükselme Eğitimi Fark Dersleri Güverte-E Kursu birincisi olan Aytekin Yılmaz’a ödülü Boray Konuksever tarafından verildi.

Virahaber

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.