1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Haydarpaşa Garı için eylem
Haydarpaşa Garı için eylem

Haydarpaşa Garı için eylem

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve partilerin üyelerinin oluşturduğu "Haydarpaşa Dayanışması" adlı platform üyeleri Kadıköy İskele Meydanı''da toplanıp yürüyüş yaptı.

A+A-

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve partilerin üyelerinin oluşturduğu "Haydarpaşa Dayanışması" adlı platform üyeleri Kadıköy İskele Meydanı''da toplanıp yürüyüş yaptı. Grup, ellerinde taşıdıkları "Haydarpaşa'ya dokunma", "Yağma canavarına hayır" yazılı dövizler ve pankartla eşliğinde sloganlar atarak Haydarpaşa Tren Garı binası girişine kadar yürüyerek hazırladıkları basın açıklamasını okudu. Grup adına müzisyen Nejat Yavaşoğulları'nın yaptığı basın açıklamasında "Tarihi ve kültüler varlığımız Haydarpaşa Garı, liman ve geri sahasının bütün değerleri ve işlevi ile birlikte korunup, toplumun eşit ve koşulsuz kullanımına açık olarak gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için öncelikle, yangın nedeni ile oluşan hasar, evrensel koruma kuralları ve hukuk ışığında onarılmalıdır" denildi. Eylemde, Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri de tulum çalarak horon tepti.

Kırmızı Kurdele Taktılar
Haydarpaşa Garı'ndaki yangını unutturmamak için bir araya gelen ve üniversitelilerden oluşan fotoğraf gönülleri, kırmızı kurdele taktıkları makineleriyle gar binasını fotoğrafladı.

Sabah

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.