1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizin Yükselmesi Korkuttu
Denizin Yükselmesi Korkuttu

Denizin Yükselmesi Korkuttu

İzmir'in Dikili ilçesinde, geçen ay yükselmeye başlayan deniz seviyesi vatandaşların endişelenmesine sebep oldu

A+A-

İzmir'in Dikili ilçesinde, geçen ay yükselmeye başlayan deniz seviyesi vatandaşların endişelenmesine sebep oldu. Hızla yükselen deniz bu gün bir metre daha yükselerek kentteki kumsalların 3'te birinin denize gömülmesine sebep oldu. Vatandaşlar ise bilim adamlarını göreve çağırarak sebebinin açıklanmasını istedi.

İzmir'in Dikili ilçesinde, geçen ay denizin yaklaşık iki metre yükselmesiyle birlikte 50 metrelik kumsal sular altında kalmıştı. Mavi bayraklı halk plajının başlangıcının 50 metrelik bölümünün sular altında kalması vatandaşlar arasında şaşkınlığa yol açtı. Bu gün yine Dikili'de suların bir metre yükselmesi vatandaşlar arasında endişe yarattı. Denizin yükselmesinden endişe duyan Akif Güveli,"Deniz gördüğünüz gibi çok hızlı yükseliyor. Yazın burada onlarca insan havlularını atıp yüzüyordu. Şimdi plaj 3'te birine inmiş vaziyette. Küresel ısınmanın sonucu mu? Yoksa sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin sonucu mu bilemiyoruz. Ama böyle devam ederse inşallah dünyayı felaketler beklemez" dedi. Göksek Durmuş ise "Yaşadığımız yer Dikili, yazın denize girdiğimiz plajlar şu an sular altında. Denizin yükselmesi Dikili'ye kadar etki yaptı. Bunun önüne geçecek bilim adamlarına saygımız sonsuz ama beklenti içerisindeyiz. Bu deniz daha ne kadar yükselecek" diye konuştu.

Dikili'de mavi bayraklı deniz plajının yaklaşık yüz metresinin sular altında kaldığı görüldü. Balıkçı barınağı geçen yılda su altında kalmıştı. Bu yıl balıkçı barınağı, DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile iki metre yükseltilmesiyle denizin yükselmesinden etkilenmedi.

Dikkathaber

Bu haber toplam 898 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.