1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marmaray ihalesi ertelendi
Marmaray ihalesi ertelendi

Marmaray ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü, Marmaray Projesi'nin ''Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemleri ihalesini'' 28 Şubat 2011 tarihine erteledi.

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Marmaray Projesi'nin ''Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemleri ihalesini'' 28 Şubat 2011 tarihine erteledi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü 7 Ocakta gerçekleştirmeyi planladığı ve uluslararası davet yaptığı ihaleyi, firmaların talepleri üzerine erteledi.

İhale için dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye'den önemli şirketlerin bulunduğu 20'den çok firma şartname satın aldı. Bu şirketlerin, projeleri üzerinde bir süre daha çalışarak sağlıklı teklif sunmak istediklerini belirtmeleri ve ihale tarihinde bir öteleme talep etmeleri üzerine DLH Genel Müdürlüğü, ihaleyi 28 Şubata erteledi.

Marmaray Projesinin bu ihalesi, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasındaki mevcut banliyö hattı sisteminin iyileştirilmesini ve Boğaz'ın altına bir demiryolu geçişinin inşa edilmesini kapsayan yeni/iyileştirilen demiryolu sistemini kapsıyor. Yeni/iyileştirilen demiryolu sisteminin uzunluğu, İstanbul'un Asya yakasında Gebze'den Avrupa yakasında Halkalı'ya kadar yaklaşık 77 kilometreyi buluyor.

Uluslararası ihale daveti, Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi işi inşaat, elektrik ve mekanik sistemler olmak üzere CR3 sözleşmesini kapsıyor. 3 kısımdan oluşan proje şöyle:

''Boğaz Geçişi (BC) Sözleşmesi (BC1): Toplamda yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki Sözleşme, İstanbul Boğazı'nın deniz yatağındaki bir batırma tüneli ile bu tünelin yaklaşım tünellerini, ve bu yaklaşım tünelleri boyunca yer alan üç yeraltı istasyonuyla bir yüzey istasyonunu kapsıyor. Şu anda devam eden bu sözleşmenin 2013 yılı sonlarında tamamlanması öngörülüyor.

Demiryolu araçları (CR2) sözleşmesi: Bütün demiryolu araçlarının temin edilmesini kapsayan ve devam eden bu sözleşmenin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Banliyö hattı (CR3) sözleşmesi: Bu ihale davetine konu olan sözleşme. Bu arada CR3 sözleşmesi daha önce CR1 sözleşmesi olarak ihale edilmiş ve verilmiş (Haziran 2007) ancak 2010 yılı Nisan ayında çok az miktarda inşaat işi tamamlanmış olarak feshedilmişti.''

Projenin CR3 sözleşmesi işi, bir büyükşehir olan İstanbul'un Avrupa ve Asya yakaları arasında kesintisiz ve yüksek kapasiteli bir banliyö hattı (CR) sistemi, bir şehirlerarası (IC) yolcu hizmeti ve yük taşımacılığı sağlamak üzere şu anda inşaat halindeki (14 kilometre uzunluğundaki) BC1 Sözleşmesini kullanarak, İstanbul Boğazının iki yakası boyunca 63 kilometre uzunluğundaki bir banliyö hattı sisteminin, FIDIC Gümüş Kitap EPC/Anahtar Teslim Projeleri için sözleşme koşulları kapsamında tasarımı, gerçekleştirilmesi ve tamamlanmasından oluşuyor.

Tatmin edici bir işletmenin sağlanabilmesi amacıyla Halkalı-Kazlıçeşme ve Söğütlüçeşme-Gebze arasında CR3 sözleşmesi kısımları boyunca 2 hatlı sistem 3 hatta çıkarılacak. İki hat öncelikli olarak CR işletmeleri için tahsis edilecek. Üçüncü hat ise geçiş hatları vasıtasıyla çift yönlü IC treni ve yük taşımacılığı işletmeleri için kullanılacak. CR, IC hizmetleri ve yük taşımacılığı işletmeleri BC1 Sözleşmesi kesiminde ikiz hattı paylaşacak, ancak pik saatlerde CR trenlerine öncelik verilecek.

AA

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.