1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Haydarpaşa otel olacak
Haydarpaşa otel olacak

Haydarpaşa otel olacak

Haydarpaşa yangını ile gündeme gelen rant senaryosu gerçek oldu.

A+A-

Haydarpaşa yangını ile gündeme gelen rant senaryosu gerçek oldu. Dönüşüm projesiyle Haydarpaşa Garı'nın bir bölümü otel olacak. TMO'nun siloları ise kültür merkezi haline gelecek. Harem Otogarı'nın yerinde fuar ve festival alanı oluşturulacak.

Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi, Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Devlet Demiryolları tarafından hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında 5 milyar dolarlık yatırım olarak lanse edildi. Sabah gazetesinde Metropol ekinde yayınlanan habere göre, projenin Haydarpaşa ve Harem bölgesine getirilmesi hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında 2007 yılında imzalanan protokolle hazırlıklarına başlanan Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi kapsamında tarihi yapıların, vizyonuna uygun turizm ve ticaret merkezi olarak hizmet vermesi amaçlanıyor.

İBB meclisinden oylanarak geçen plan düzenlemesinde Selimiye Kışlası, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, GATA ve Haydarpaşa Gar Binası tarihi kimliği yüksek yapıların bütünlüğünün korunması, mekansal cazibe alanları yaratılarak Boğaz ve tarihi dokunun ön plana çıkarılması hedeflendi.

Eski Otogar Festival Alanına Dönüşecek
Proje kapsamındaki alana 1 milyon 500 bin metrekare inşaat yapılacak. Yapılar 6 kattan fazla olmayacak. Denize dolgu yapılmadan tamamlanacak dönüşüm çerçevesinde, Haydarpaşa Gar ve Tren İstasyonu modernize edilip işlevini sürdürecek, ancak gar binasının bir bölümü otel olacak. Gar her iki yanında otel ve alışveriş merkezleri oluşturulacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin SİT alanı içindeki siloları tescilli yapı olduğu için yıkılmayacak, fonksiyon değişikliği ile kültür ve sanat merkezi haline getirilecek. Projenin tamamı için 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Harem Otogarı kaldırılacak, yerine fuar merkezi, festival alanı ve yeşil alan yapılacak. Kadıköy meydanından Harem Otogarı'na olan alanda da yeşil alan yürüyüş parkuru oluşturulacak.

Yap- İşlet- Devret modeliyle ihalesi yapılacak Haydarpaşa Dönüşüm Projesi'nin çizimi için uluslararası yarışma düzenlenecek.

Turizmdebusabah

Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.