1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Hong Kong'dan Armatörler Birliği'ne davet
Hong Kong'dan Armatörler Birliği'ne davet

Hong Kong'dan Armatörler Birliği'ne davet

Türk Armatörler Birliği'ni ziyaret Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) Avrupa Direktörü Stephen Wong, armatörleri 18 Mayıs 2016 tarihinde Hong Kong' da yapılacak olan "Kuşak ve Yol toplantısı-Belt and Road Summit"e davet etti.

A+A-

Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) Avrupa Direktörü Stephen Wong ve Türkiye Temsilcisi Perran Ersu önceki gün (13 Ocak 2016 tarihinde) Türk Armatörler Birliği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Hong Kong ile deniz taşımacılığı anlamında işbirliği yöntemleri görüşüldü ve 18 Mayıs 2016 tarihinde Hong Kong' da yapılacak olan "Kuşak ve Yol toplantısı-Belt and Road Summit"e katılım konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Hong Kong'da kurulmuş olan "Kuşak ve Yol İnisiyatifi-Belt and Road Initiative" Doğudan Batıya, Güneydoğu Asya, Afrika ve Orta Doğu yoluyla Asya'dan Avrupa'ya ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulan bir girişim.. Bu girişim şirketlere Çin anakarası ve ASEAN ülkelerindeki yeni pazarlara giriş konusunda bir çok fırsatlar sunuyor. Bu girişimin ticaretteki en önemli bağlantı yıllarından biri ise "denizden ipek yolu" olarak adlandırdıkları kısım.

Türk Armatörler Birliği uluslararası alandaki faaliyetleri kapsamında bu girişimi takip etme ve faaliyetlerine katılım konusunu inceliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.