1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. İtalya'da kazazedelere anma töreni
İtalya'da kazazedelere anma töreni

İtalya'da kazazedelere anma töreni

İtalya'nın Giglio Adası açıklarında 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de kaza yapan Costa Concordia kruvaziyerinde hayatını kaybeden 32 kişi anısına tören düzenlendi.

A+A-

İtalya'nın Giglio Adası açıklarında 4 yıl önce kaza yapan Costa Concordia kruvaziyerinde hayatını kaybeden 32 kişi anısına tören düzenlendi.

Dev kruvaziyerin kazanın ardından uzunca bir süre enkazının durduğu yerde yapılan anma törenine pek çok küçük tekne katıldı ve Giglio limanından çalınan sirenlerle kazada yaşamını yitirenler anıldı. Adada akşam da her yıl olduğu gibi kaza saati olan 21.45'te meşaleli yürüyüş yapıldı.

Kazaya ilişkin yürütülen davada, gemi kaptanı Francesco Schettino'nun geçen yıl şubat ayında birden çok kişinin ölümüne sebebiyet verme, gemiyi yolcu varken terk etme, deniz kazasına yol açma gibi gerekçelerden 16 yıllık hapis cezası almasıyla kısmen sonuçlanmıştı. Yargı sürecinin ilk aşamasının tamamlanmasıyla savcılık kaptan için talep ettiği 26 yıl yerine 16 yıl hapis cezası verilmesine itiraz ederek süreci temyize götürmüştü. Aynı şekilde, kaptan Schettino da soruşturma aşamasında büyük hatalar yapıldığı gerekçesiyle cezasında indirim için dava sonucunu temyiz etmişti.

Bu arada, ada açıklarında 2,5 senelik uğraşların sonunda Temmuz 2014'te enkazı kaldırılan kruvaziyerin söküm işlemleri ise Cenova limanında devam ediyor.

Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde başladığı seyrinde, Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında yerel saatle 21.45'te kayalıklara çarpmıştı. Kaza sırasında gemide bulunan 32 kişi yaşamını yitirirken, 10 Türk yolcu ise kazadan yara almadan kurtulmuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.