1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İBB'nin milli tekneleri ilk kez sergilenecek
İBB'nin milli tekneleri ilk kez sergilenecek

İBB'nin milli tekneleri ilk kez sergilenecek

Dünya denizcilik sektörünün en büyük ikinci fuarı CNR Avrasya Boat Show, 23 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında 14. kez kapılarını açacak. Yerli ve yabancı en prestijli markaların yer alacağı fuara İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tam kadro geliyor.

A+A-

İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, fuarda tamamen yerli üretim olan deniz temizleme teknelerini sergilemenin yanında sektörü yakından ilgilendiren seminer de düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı olarak görevini sürdüren Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İstanbul genelinde 10 adet özel yapım tekneyle deniz yüzeyi temizliyor. Müdürlük ayrıca 31 mobil ekip ve 186 personel ile kıyı temizliği, ilave 256 personel ve özel plaj temizleme araç ve ekipmanlarla plaj temizlikleri faaliyetleri, haliç ve dere çamurlarının taranması, gemilerin atıklarının alınması ve alınan bu atıkların geri dönüşümü ile ekonomiye kazandırılması çalışmalarının yanı sıra denizlerimizin gemiler tarafından kirletilmesini engellemek amacı ile 2 adet deniz uçağı, 3 adet çevre kontrol teknesi, 4 adet insansız hava aracı ve kıyılara yerleştirilen 81 adet kamera ile denetim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Diğer taraftan marinalarda uygulanan mavi kart sistemi denetimleri de Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün sorumlulukları arasında yer alıyor.

CNR Expo Yeşilköy'ün 6. holünde, İBB tarafından verilecek seminerde ise sektör için yeniden düzenlenen ceza uygulamaları, mavi kart kullanımı ve denetim konuları fuarın katılımcı ve ziyaretçileri ile paylaşılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 5684 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.