1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İDO'nun satışı için 'şifreli oda'
İDO'nun satışı için 'şifreli oda'

İDO'nun satışı için 'şifreli oda'

Dünyanın en büyük deniz ulaşımı şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirme ihalesi süreci başlıyor

A+A-

Dünyanın en büyük deniz ulaşımı şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirme ihalesi süreci başlıyor.

Danışman firmanın şirketin satışı ile ilgili çalışmalarını tamamlamasının ardından ulusal, yerel ve yabancı basında ihale ilanları yapıldı. Kapalı zarf usulüyle teklif alınarak yapılacak ihale, pazarlık ve açık artırma yapılmak suretiyle sonuçlandırılacak. İDO'nun yüzde 100 oranındaki hisseleri, blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilecek. Katılımcıların 20 milyon ABD Doları tutarında geçici teminat vermeleri gerekiyor. Satış için son teklif verme tarihi 31 Mart 2011 olarak belirlendi. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar, Hisse Satış Sözleşmesi'nin imza tarihinde peşin olarak ödenecek. İhaleye girmek isteyen katılımcılar, 17 Ocak 2011 tarihinden itibaren 20 bin dolara şartname alabilecek.

Özel İnternet Sitesi
İBB'den alınan bilgilere göre, satış işlemleri için hukuki, finansal ve teknik çalışmaların tamamlanan İDO'yu almak isteyenlere özel internet sitesi kurulacak. İDO ile ilgili tüm bilgi ve dokümanların olacağı bilgi odasında satın almak isteyen şirketlere tanıtım dokümanı sunulacak. Tanıtımı inceleyen isteklikler, bilgi odasına girerek şartnameyi almak için bir şifre alacak. Satış süreci ve şirketin kurumsal yapısı ile ilgili tüm dokümanlara erişilebilecek bilgi odasında taleplerini karşılayamayan kişiler için satış danışmanı temsilci tarafından ayrıntılı bilgi verilecek.

20 Şirket Talip
İDO'nun satışı için hukuki, finansal ve teknik çalışmalar tamamlandı. İDO'nun özelleştirilmesi ile yakından ilgilenenler arasında ABD'den İngiltere'ye, Kuzey Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar Körfez ülkelerinden yatırım fonları ve deniz taşımacılığı şirketleri bulunuyor. İDO ile ilgilenen şirketler arasında ülke genelinde denizcilik alanında hizmet veren büyük şirketlerin yanı sıra stratejik yatırımcılar, özel girişim sermayeleri ve altyapı şirketleri bulunuyor.

Cirosu 370 Milyon Lira
2010 yılı cirosu 370 milyon lira olan İDO, 71 milyon lira kâr bekliyor. 25 deniz otobüsü bulunan şirketin 10 hızlı feribotu, 17 araba vapuru filosunda yer alıyor. Şirkette 600 kadrolu bin 200 de dış kaynak kullanımı istihdamla birlikte bin 800 personel hizmet veriyor.

Sabah

Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.