1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İHH'den Libya'ya yardım gemisi
İHH'den Libya'ya yardım gemisi

İHH'den Libya'ya yardım gemisi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, yarın hareket edecek bir gemi ile Libya'ya, içerisinde 40 tonluk portatif hastanenin de bulunduğu 5 milyon 29 bin TL değerinde insani yardım malzemesi gönderecek.

A+A-

Zeytinburnu Zeyport Limanı'nda basın açıklaması yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Tanzanya bandıralı, 1500 tonluk ''Irmak'' adlı yük gemisinin İstanbul'dan Libya'ya gönderecekleri ilk gemi olduğunu söyledi.
Yardım malzemelerinin arasında çorba, bebe bisküvisi, çocuk bezi, mutfak ocağı ve tıbbi malzemenin olduğunu belirten Yıldırım, ''Bunların haricinde, bir de 4 milyon 370 bin TL değerinde 40 ton ağırlığında portatif hastanemiz var. Amacımız, Libya'da yaşananlardan etkilenen sivil halka, özellikle de çocuklara yardım götürmek'' dedi.
Yıldırım, 682 tonluk bölümü yapılan yüklemenin, yarına kadar tamamlanacağını ifade ederek, yardım miktarının 1000 tonu geçmesini ümit ettiklerini belirtti.

6,5 Trilyonluk yardım
İç karışıklığın başladığı günden beri Libya'da yardım faaliyetlerinde bulunduklarını anlatan Bülent Yıldırım, ''Libya halkının yanındayız. İşgalci güçlerin ve halkı katledenlerin yanında olamayız. Bugüne kadar pek çok yaralıyı Türkiye'ye getirdik. Bu gemiyi, en sıkıntılı bölge olan Mısrata'ya yolluyoruz. Yaptığımız yardım miktarı, daha öncekilerle birlikte 6,5 trilyona ulaştı. Yardımlarımız artarak devam edecek. Önümüzdeki aylarda 20 trilyonluk bir yardımı öngörüyoruz'' diye konuştu.
Yüklemenin tamamlanmasının ardından yarın hareket edecek olan gemi, 1 haftada Libya'nın Mısrata Limanı'na varacak.

A.A

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.