1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İki feribot çiçeklerle karşılandı
İki feribot çiçeklerle karşılandı

İki feribot çiçeklerle karşılandı

Libya'nın Bingazi Limanı'ndan aldığı yolcularla yola çıkan 'Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi -1 feribotları Marmaris Limanı'na geldi. Her iki feribottaki yolcular Marmaris Limanı'nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından çiçek

A+A-

Libya'nın Bingazi Limanı'ndan aldığı yolcularla yola çıkan 'Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi -1 feribotları Marmaris Limanı'na geldi. Her iki feribottaki yolcular Marmaris Limanı'nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından çiçeklerle karşılandı.

Libya'da artan şiddet olaylarının ardından bu ülkedeki Türk vatandaşlarını almak için yola çıkan İstanbul Deniz İşletmeleri'ne (İDO) ait Orhan Gazi ve Osman Gazi isimli feribotlar, yolcularını alarak Türkiye'ye döndü. Limana ilk olarak yaklaşık 22 saatlik yolculuğun ardından dün saat 23.45 sıralarında 30'u yabancı uyruklu 1516 yolcusu bulunan Orhan Gazi - 1 feribotu yanaştı. Libya'da sıkıntılı günler geçiren Türk vatandaşları feribotun güvertesinde, 'En büyük Türkiye' sloganları atarak ve karşılama için bekleyenlere el sallayarak sevinçlerini gösterdi. Her iki feribotu da Marmaris Limanı'nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muğla Valisi Fatih Şahin, Kızılay görevlileri ve sağlık ekipleri karşıladı. Uzun süren deniz yolculuğu nedeniyle bazı yolcuları deniz tuttuğu öğrenilirken gemiye binerken yaralanan 6 kişi Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yolcular inmeden önce Yıldırım ve Akdağ feribota çıktı. Bakanlar, gemideki Türk vatandaşlarını "Ülkenize hoşgeldiniz" diyerek karşıladı. Feribottan önce yaralı, hasta, çocuk ve kadınlar indirildi. Kızılay görevlileri gemiden inenlere karanfil dağıttı. Feribottan indikten sonra Kızılay tarafından kurulan çadırlara alınan yolcuların önce pasaport kontrolleri yapıldı, ardından kendilerine sıcak içecek ve yiyecek ikram edildi. Yolcular daha sonra kayıt masalarına yönlendirilerek hangi kente gidecekleri belirlendi. Yolcuların büyük bölümü otobüslere binerek memleketlerine gitmek için yola çıktı. Çok az sayıdaki kişi de Marmaris'teki otellere yerleştirildi.

Orhan Gazi 1 feribotundan yaklaşık 1 saat sonra Osman Gazi 1 feribotu da 1512 yolcusuyla Marmaris Limanı'na yanaştı. Altı aylık kızı Fatma Nur ile birlikte Orhan Gazi -1 feribotundan inen Ferhat isimli vatandaş, sıkıntılı günlerin ardından Türkiye'ye sağ sağlim geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Libya'da 4 yıldır mühendis olarak çalışan Semih Sever, Libyalıların Türklere karşı çok kibar olduğunu, uzun süre orada kalmak istediğini söyledi. Sever, tankların içerisinde insanların bulunduğu otomobilleri ezdiğine şahit olduğunu da anlattı. Libya'da Türk şantiyesinde Makina Mühendisi olarak çalışan Hande Bıyıklı ise, Libya'daki olayların yatışmasının ardından bu ülkeye tekrar çalışmaya gideceğini kaydetti. Marmaris Limanı'na gelen Osman Gazi ve Orhan Gazi feribotlarının yakıt ikmalinin ardından gerekli olan ilaç ve yiyecek malzemelerini aldıktan sonra tekrar Libya'ya doğru yola çıkacağı belirtildi.

Zaman
 

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.