1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Meke, yeniliklerle birlikte geliyor
Meke, yeniliklerle birlikte geliyor

Meke, yeniliklerle birlikte geliyor

Meke Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Funda Gürcüoğlu, firmalarının lansmanını yapacağı Meke Akademi'nin çok ses getireceğini kaydetti.

A+A-

Meke Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Funda Gürcüoğlu, firmalarının lansmanını yapacağı Meke Akademi'nin çok ses getireceğini kaydetti.

Meke Akademi’nin yararlanıcıları arasında ise, sektör içinde yer alan her kurum ve kuruluş bulunuyor. Olası kazaların çevreye, ülkeye ve insanlara zarar vermemesi için bir “Akademi” kuran Meke Şirketler Grubu, bu alanda sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da faaliyet göstermeye başlayacak.

“Kaza ister denizde isterse karada olsun, siz sadece çevreye zarar vermekle kalmıyorsunuz. Tesisiniz bir süre çalışamadığı için maddi bir kaybınız oluyor. Eğer bir iş kazası gerçekleşmişse, çalışanınıza ödemekle mükellef olduğunuz bir tazminat bulunuyor. Ayrıca verdiğiniz zarardan dolayı Çevre Bakanlığı veya Denizcilik Müsteşarlığı’na da ceza ve tazminat zorunluluğunuz söz konusu. Bir de reputasyon kaybınız var tabi. Bunu geri kazanmanın ise çok kolay olduğunu düşünmüyorum” diyen Meke Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Funda Gürcüoğlu ile tüm bunların önüne geçmeyi hedefledikleri yeni projeleri olan Meke Akademi üzerine konuştuk.

Çevreye Verilecek Zararı Önleyen Eğitim Modeli
Akademiyi kurmaya karar verdiklerini, çünkü kurum ve kuruluşların önleyici faaliyet kısmında daha etkin olması gerektiğini düşündüklerini belirten Funda Gürcüoğlu, “Bir olay meydana geldiğinde hem müdahale etmek bazı durumlarda sınırlı, hem de söz konusu müdahaleler ciddi bir maliyet doğurmakta” dedi. Bu durumun ülkeye, çevreye, kuruma ve insanlara çok ciddi zararlar verdiğini vurgulayan Gürcüoğlu, önce bu farkındalığın oturması gerektiğine karar verdiklerini söyledi. “Diğer taraftan olayı önlemek ile gerçekleştikten sonra ortamı düzeltmek arasındaki maliyet kıyaslanamaz bile” diyen Gürcüoğlu, tanıtım ile ilgili güzel bir projeleri olduğunu dile getirdi. Proje üzerinde 1,5 senedir çalıştıklarını söyleyen Gürcüoğlu, “Projenin ekibi sadece çalışanlarımızdan oluşmuyor. Üniversitelerdeki akademisyenler ve öğrenciler, kendi bünyemizde çalışan personelimiz ile birlikte, projenin içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

Olası Kazalar Önlenebilir
Deniz veya karada oluşan döküntü ve sızıntı gibi olayların müdahalesi konusunda 30 senelik bir geçmişlerinin bulunduğunu ve bazı olayların önlenemeyeceğinin farkında olduklarını belirten Funda Gürcüoğlu, doğal afetler sebebiyle oluşan kazaları önlemenin mümkün olmadığını dile getirdi.

Gürcüoğlu, şunları söyledi:

“Ancak bazı durumların önüne geçmek mümkün. Eğer firma risklerini biliyorsa, eğitimli ve bilinçli bir personel yapısı varsa, olası bazı kazalar önlenebilir. Meke Akademi’yi kurmamızın temelinde yatan ana neden de bu fikir. Meke Akademi’yi firmalara yönelik detayların incelendiği ve bu çerçevede hizmet verildiği bir konsept olarak değerlendirebiliriz. Öncelikle firmalara risk analizi yapıyoruz. Sonrasında ise bu riskler çerçevesinde müdahale planlarını hazırlıyoruz. Haliyle bu planların içerisinde firmanın tüm risk haritası, hassas bölge haritası, coğrafi müdahale stratejisi, aksiyon haritası ve modelleme yardımıyla olası kaza senaryoları yer alıyor. Firmaya ne tip önlemler alması, bu önlemleri hayata geçirirken ne tip ekipmanlara sahip olması ve hangi kadrolarla nasıl çalışması gerektiği gibi pek çok hususun yer aldığı bir yol haritası çıkarıyoruz. Aynı zamanda eğitimler, egzersizler ve tatbikatlar yardımıyla da hazırlanan planlarını test etme imkânını veriyoruz."

Şirketlere Özel Çözümler
Eğitim kadrolarında yerli ve yabancı 80 eğitmenleri bulunduğunu belirten Funda Gürcüoğlu, eğitimleri pek çok şekilde tasarlayabildiklerini söyledi.

Standart bir eğitim vermediklerini dile getiren Gürcüoğlu şunları söyledi:

“Şirketlere, hatta şirketler içindeki ekiplere özel çözümler üretebiliyoruz. Herkesin belirli bir noktaya gelebilmesini sağlamak amacıyla farklı modeller yaratıyoruz. İstendiği takdirde tabi ki standart eğitim de veriyoruz. Biz önce firmanın ihtiyaçlarını anlıyor, sonrada eğitimi alacak kişilerin genel olarak sahip oldukları özellikleri öğreniyoruz. Tüm bilgiler doğrultusunda da eğitimi nasıl vermemiz gerektiğine karar veriyoruz. Eğitim alan herkesi olması gereken ortak noktada buluşturmayı hedefliyoruz."

Meke Akademi Yurtdışına Açılıyor
Meke Akademi’nin eğitim bacağını sadece denizcilik sektörü ve Türkiye ile sınırlamak istemediklerini belirten Gürcüoğlu, verdikleri eğitimin çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Söz konusu eğitimin afet yönetimi adı altında tüm sektörleri ve ülkeleri aynı derecede ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Eğitimimizi şimdilik sadece bizim sektörümüze ve ülkemize yönelik sunmaktayız. İlerleyen dönemde birçok ülkeye bu hizmeti vereceğiz. Hazar Denizi, Ortadoğu, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan söz konusu eğitimi vereceğimiz yerler arasında."

İran ile çok sıcak ilişkiler içinde olduklarını belirten Funda Gürcüoğlu, Irak ile ilk görüşmeler yaptıklarını, Umman ve Dubai ile de çalışmalara başlamak üzere olduklarını söyledi.

37382.jpg

Derya Altuntepe/Kara&Deniz Gazetesi
 

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.