1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlçeler fakülte istiyor
İlçeler fakülte istiyor

İlçeler fakülte istiyor

Menemen Ticaret Odası Başkanı Güral da Katip Çelebi Üniversitesi'ni ilçelerine davet ederek, "Bu yatırıma ihtiyacımız var. Gelsinler, rektörlüğe bina, rektöre de makam arabası bizden" dedi

A+A-

Menemen Ticaret Odası Başkanı Güral da Katip Çelebi Üniversitesi'ni ilçelerine davet ederek, "Bu yatırıma ihtiyacımız var. Gelsinler, rektörlüğe bina, rektöre de makam arabası bizden" dedi

Toplantıda (soldan sağa) Erdoğan Çiçekçi, Ekrem Demirtaş, Işınsu Kestelli ve Geza Dologh görüşlerini açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısında 30'a yakın konu ele alınırken, ilçe odalarının üniversite talebi ön plana çıktı. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin ev sahipliğinde İzmir Körfezi'ndeki Lamia gemisinde düzenlenen toplantıda konuşan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkın, Tire'ye veterinerlik fakültesi, Bayındır'a orman fakültesi kurmak için Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) başvurduklarını açıkladı. Çapkın, İzmir kamuoyundan da destek istedi. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da Katip Çelebi Üniversitesi'ne tahsis edilmesi planlanan Çiğli'deki Tekel depolarında sorun olduğunu öne sürerek, üniversiteyi ilçelerine davet etti. Güral, "İlçemiz sınırları içinde köy tüzel kişiliğine ve üniversite kurmaya uygun 2 bin dönüm yerimiz var. Menemen bu yatırıma ihtiyaç duyuyor. Üstelik tüm imkanlarımız var. Ayrıca üniversite ilçemize gelirse, rektörlüğe bina, rektöre de makam arabası bizden" dedi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar da Torbalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Beceri-10 projesi kapsamına alınmasını istedi.

'TOKİ'YE İHTİYAÇ YOK'
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da kentin kuzey aksında üniversite kurmak için yeni fırsatlar olduğunu belirterek, Aliağa Çaltıdere bölgesinde üniversite arsası ayrıldığını, burada gemi inşa sanayine yönelik bir üniversite kurulabileceğini ifade etti. Demirtaş, "YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı İzmir'e davet edelim. Birlikte yemek yiyip konuları aktaralım" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay İzmir'e yaptığı ziyarette 'Ucube binalar var' dediğini hatırlatan Demirtaş, kentsel dönüşümün acilen gerçekleştirilmesini önerdi. Demirtaş, "İTO'nun 10 bin inşaatçı üyesi var. Biz kendimiz kent dönüşümünü yaparız. Bu projeye ivme verelim. Bizim TOKİ'ye ihtiyacımız yok. Kalite, bilgi ve teknoloji ile en iyisini yaparız. TOKİ ve belediyeler arsa üretsin" dedi.

'KARARI BEKLİYORUZ'
Toplantının sonunda Bayındırlık Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir nezdinde girişimde bulunacak bir çalışma komitesi oluşturulmasına karar verildi. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda Başbakan Erdoğan'ın iki dudağının arasından çıkacak sözü beklediklerini ifade eden Demirtaş, kruvaziyer limanı ihalesi için jeofizik etütlerin tamamlandığını, oşinografik etütler için izin alındığını açıkladı. Şu ana kadar kesinleşmiş gemi seferleriyle 603 bin yolcuyu geçtiklerini vurgulayan Demirtaş, "Ancak bunu paraya dönüştürmeliyiz. Hangi esnafta İngilizce menü var? Belediyenin istediği nitelikte ayaklı menüleri Kordon'a koyalım" dedi.

'YATIRIMLAR GECİKMESİN'
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh da Ege'de denizcilik sektöründeki gelişmelerle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 2 adet gezer vinç alımı ihalesinin tekliflerin aşırı yüksek olması nedeniyle iptal edildiğini ifade eden Dologh, "Limanın mevcut ekipmanlarının neredeyse tamamı fiziksel ömrünü tamamlamıştır. Vinçlere yapılacak bakımın faturası ağır. Bu tür ihale iptalleri, limana yapılacak kısa vadeli yatırımların zamanında tamamlanması konusunda endişe yaratıyor" diye konuştu.

'TARIMA DESTEK ARTMALI'
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise, pamuk ekim sezonu yaklaşırken, primlerin bir an önce açıklanmasını istedi. Kestelli, "Tarım ürünlerine destek artmalı. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ödemiş Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gülcü, hayvan alımı ve tesis yatırımında verilen yüzde 50 hibe desteğinin İzmir ilinde de uygulanmasını isterken, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Çandarlı Limanı ile bölgenin yeni fırsatlar kazanacağını açıkladı.

Yeni Asır

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.