1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İstanbul tarihi bir ilki yaşadı
İstanbul tarihi bir ilki yaşadı

İstanbul tarihi bir ilki yaşadı

İstanbul'da kruvaziyer turizm sezonu, kruvaziyer gemisi ''M/V Melody''nin 30 ülkeden 983 yolcu ve 500 mürettebatıyla Karaköy Rıhtımı'na demir atmasıyla başladı.

A+A-

İstanbul'da kruvaziyer turizm sezonu, kruvaziyer gemisi ''M/V Melody''nin 30 ülkeden 983 yolcu ve 500 mürettebatıyla Karaköy Rıhtımı'na demir atmasıyla başladı.

İstanbul Limanı, Karaköy Limanı Mülki İdari Amirliği ev sahipliğinde, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Liman Başkanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Liman Şube Mürdürlüğü, Karaköy Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, geminin İstanbul Acentesi MSC Kruvaziyer/Arkas Gemi Acenteliği A.Ş. ileDeniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından organize edilen sezon açılışı etkinlikleri kapsamında sabahki karşılama töreninden sonra bir de akşam yemeği tertip edildi.

Organizasyona İstanbul Vali Yardımcı Emin Çolak, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü ve TDİ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Duran Aytaş, TDİ Genel Müdürü Kaptan Burhan Külünk, Deniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Saim Oğuz Ülgen, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Recep Düzgit, Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Çetin Taşkent ve emniyet mensubu temsilcileri(Deniz Polisi) katıldı.

Deniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saim Oğuz Ülgen
Türkiye’nin kruvaziyer turizmini geliştirmek için çok güzel bir çalışma yapıldığını ifade eden Deniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Saim Oğuz Ülgen, bu kapsamda sosyal etkinlikler yapıldığını dile getirdi. “Birlikte bir ilki başarıyoruz” diyen Ülgen, bu sabah sezonun ilk gemisi M/V Melody Karaköy Limanı’na yanaştı. Böylece sezon açılışını gerçekleştirdik. Umarım bu açılış törenlerini geleneksel hale getiririz. Etkinliğe şahsi olarak destek veren Vali Yardımcımız Emin Çolak’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TURSAB Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu:
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TURSAB) Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu konuşmasına “TURSAB olarak bu büyük aile buluşmasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek başladı. Türkiye ve İstanbul için bazı ilklerin altını çizmek istediğini dile getiren Himmetoğlu, İstanbul’un ilk defa 10 milyon ziyaretçi sayısına yaklaştı söyledi. Kruvaziyer turizmde Türkiye genelinde yüzde 15 oranında bir yükseliş beklendiği belirten Himmetoğlu, İstanbul’un yüzde 20’ye yakın bir yükseliş beklendiğini ve bir milyon turisti ağırlamaya hazırlandığını ifade etti. Türkiye genelinde yılsonunda 30 milyon ziyaretçinin Türkiye’yi ziyaret etmesinin beklendiği aktaran Himmetoğlu, bakanlığın 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Recep Düzgit:
Deniz Ticaret Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Recep Düzgit, sezonun sektör mensuplarına hayırlı olmasını dileyerek “ İnşallah bu sene bundan önceki bütün rekorları kırarız” şeklinde konuştu.

İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman:
İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman kruvaziyer turizmin 2008 krizi öncesini hedeflerini aşmış durumda olduğunu ifade etti. İstanbul’un son yıllarda turist sayısının artığını belirten Azman, seyahat acentesinden başlayıp, kılavuz kaptanın gemiyi terk etmesine kadar gerçekleştirilen eylemlerin bir bütün olduğunu, bir aksaklık olması durumunda tüm organizasyonunun aksayacağını dile getirdi. Azman, “Bu organizasyon emeği geçen herkese başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etmek bir vefalı olmanın gereğidir. Görünmeyen kahramanlarımız kılavuz kaptanlara özel olarak teşekkür ediyorum” dedi.

TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk:
TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, turizm sayılarının yeteri kadar verildiğini dile getirerek, “İnşallah önümüzdeki senede bu güzel anları yaşarız. Sayın Valime, emniyet mensuplarına ve Saim Kaptan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş:
Denizcilik Müsteşarlığı’nı temsilen Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, dünyanın incisi İstanbul’da bir ilk gerçekleştiğini dile getirerek, truzim sezonunun başarılı geçmesini dileklerin ifade ederek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum etti.

İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak:
İlk geminin 1 Nisan’da Karaköy Limanı’na gelmesiyle İstanbul kruvaziyer turizminin açıldığını hatırlatan İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak, bu sektördeki kurum ve kuruluşların bir araya getirilerek sektördeki dayanışmayı artırmayı istediklerini belirterek, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti. Halkın bu sektörden daha fazla faydalanmasını istediklerini söyleyen Çolak, dünya genelinde 13,6 milyon kişinin kruvaziyer turizmle seyahat ettiğini ve yaklaşık olarak 30 milyar harcama yapıldığı bilgilerini verdi. 2010 yılında kruzvaziyer turizmle 1 milyon 700 bin kişinin Türkiye’ye geldiğini dile getiren Çolak, 350 bin kişinin İstanbul Limanı’na geldiğini söyledi. 2011 yılında 450 gemiyle 600 bin turist hedefleri olduklarının altını çizen Çolak, İstanbul’un kapasitesinin bundan fazla olduğuna vurgu yaptı. Çolak, Karaköy Limanı’nın teknik altyapısı yetersiz. Buda kruvaziyer turizmi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle alternatif liman çalışmaları devam ediyor. bu çalışmaların başarıya ulaşması durumunda modern limanlarımıza kavuşacağız. 2011 sezonunu başarılı olması dileğiyle, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kruvaziyer turizmine hizmet eden kurum, kuruluş ve acente temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi.

dsc00003.jpg

dsc00013.jpg

dsc00016.jpg

dsc00021.jpg

dsc00028.20110402133605.jpg

dsc09967.jpg

dsc09974.jpg

dsc09975.jpg

dsc09979.jpg

dsc09986.jpg

dsc09989.jpg

dsc09990.jpg

dsc09995.jpg

Virahaber
 

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.