1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. İmamoğlu’ndan Kartal’a deniz ulaşımı müjdesi
İmamoğlu’ndan Kartal’a deniz ulaşımı müjdesi

İmamoğlu’ndan Kartal’a deniz ulaşımı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12. ilçe belediyesi ziyaretini Kartal’a yaptı. İmamoğlu İstanbul’un ulaşım sorunuyla açıklama yaparak “Deniz ulaşımında çok küçük bir payı var İstanbul’un. Bunu arttıracağız" dedi.

A+A-

İmamoğlu, Kartal Belediyesi ziyaretinde, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, çalışanlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Ziyarette ulaşım konusu masaya yatırıldı.

Beylikdüzü'nden Kartal'a deniz yoluyla 1 saat 15 dakikada ulaştıklarını belirten İmamoğlu, “İyi bir zaman 1 saat 15 dakika. Yanaşma noktalarını zenginleştirip, çoğaltırsak eğer, özelde çok tekne kullanılabilir İstanbul'da. Bunu arttıracağız. Bu konuda, 11 Aralık’ta bir ‘Deniz Çalıştayı’mız da var. Burada bütün deniz paydaşlarıyla bir arada, ‘Nasıl geliştirebilirizi’ konuşacağız. Sonra bir ‘Ulaşım Çalıştayı’ yapacağız. Daha geniş ve tüm konuları içine alan bir toplantıya dönüşecek. Biz aslında, İstanbul’un ulaşımında master plan şeklinde önümüze hedefler koyarak yol yürüyeceğiz. Ama bir gerçek var: Bu işin en önemli payı, metrodur. Bizim vazgeçilmez yatırımımız da metro olacaktır” yanıtını verdi.

calistay-003.jpg calistay-2.jpg

Demek ki, İstanbul'da deniz ulaşımı önümüzdeki süreçte çok önemli olacak. Tabii ki desteklenmeye ihtiyacı olan bir alan. Trafiğin belli bir payını denizde tutabilirsek, hem trafiğin rahatlaması açısından hem de huzur için önemli olacaktır. Çünkü deniz ulaşımı daha keyifli ve huzurlu bir ortam sunuyor. İskeleler de önemli. Daha fazla yanaşılabilir noktalar üretmek lazım. Bu konuda zayıf bir kentiz. Artı, iskelelere insanların toplu taşıma ile rahat ulaşabildiği 'toplu ulaşım ana noktaları' geliştirmek zorundayız. Bütün bunları Deniz Çalıştayında konuşacağız. Sektörün temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Her şeyi konuşa konuşa çözmek niyetindeyiz. Yani herkes sürecin bir paydaşı." dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.