1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK DTO Mayıs ayı olağan meclis toplantısında "Hamsi Genom Projesi" konuşuldu
İMEAK DTO Mayıs ayı olağan meclis toplantısında "Hamsi Genom Projesi" konuşuldu

İMEAK DTO Mayıs ayı olağan meclis toplantısında "Hamsi Genom Projesi" konuşuldu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, DTO Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Ürkmez'in başkanlığında gerçekleşti. Toplantının büyük bölümünde Prof. Dr. Melike Erkan'ın detaylarını anlattığı "Hamsi Genom Projesi" konuşuldu.

A+A-

ViraHaber / Özel

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, bugün DTO Meclis Salonu'nda Faruk Ürkmez'in başkanlığında yapıldı. Toplantıda bütçeyi DTO Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Bülent Şener okurken, faaliyet raporu ise DTO Meclis Üyesi Tamer Kıran tarafından okundu.

Toplantıda İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Melike Erkan, "Hamsi Genom Projesi" hakkında bir sunum yaptı. Hamsinin gen haritasını çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Erkan, bu projenin balıkçılık ve hamsinin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Erkan'ın yaptığı sunum meclis üyeleri tarafından ilgi ile izlendi. Sunum sonrasında Erkan, projenin gerçekleştirilebilmesi için meclis üyelerinden destek istedi. Bunun üzerine söz alan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Okuyucu, DTO tarafından gereken desteğin sağlanacağını ifade etti.

Sunumun ardından kürsüye çıkan KOSDER Yönetim KUrulu Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO meclis üyelerinin sosyal sorumluluk bilincine sahip olduğunu ve bilime verilecek katkının da bu anlayışın bir parçası olduğunu ifade etti. Toplantıda söz alan bir diğer isim Türk Deniz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez ise, Türk Deniz Eğitim Vakfı Genel Kurul Toplantısı'nın 17 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini paylaştı.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın Amerika'da olması sebebiyle üyelerin sorularını Başkan Vekili Rıdvan Kartal yanıtladı. Toplantı Kartal'ın konuşmasının ardından sona erdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3400 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.