1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Vira’nın Mayıs sayısı çıktı!
Vira’nın Mayıs sayısı çıktı!

Vira’nın Mayıs sayısı çıktı!

Düşük karbonlu bir gelecek için GERİ SAYIM BAŞLADI diyen Vira’nın bu ayki konsepti “küresel ısınma”

A+A-

İklimin değiştiği artık sır değil. Küresel ısınmanın ayak sesleri ağır ağır yükseliyor. Bilimsel araştırmalar birer gerilim romanı gibi. Çelimsiz bir tür olarak kendimizle birlikte gezegenin ve diğer türlerin kaderini belirleyecek eşikteyiz. Tam da bu noktada “Paris” köprüden önceki son çıkış gibi. Zira orada 190 ülke, iklim değişikliği ile mücadele için ortak bir adım atarak 21. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) anlaşmaya vardı. Hedef sıcaklık artışını 1,5 derecenin altında tutmak!

Türkiye de bu anlaşmaya taraf ülkelerden biri. Hükümetin bu konudaki duyarlılığı ise bizzat, dördüncü kez Ulaştırma Bakanlığı görevini üstlenen Binali Yıldırım tarafından vurgulandı.

Bu ayki röportaj konuğumuz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Şen’e hem denizcilik konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu, hem de küresel ısınma ile mücadelede denizlerimizde neler yaptıklarını anlattı.

“Bu konuda üzerimize düşenden daha fazlasını yapmak için çaba gösteriyoruz. Çünkü bu iklim, bu doğa, bu çevre bize atalarımızdan kalan bir miras değil, çocuklarımıza bırakacağımız bir emanettir,” diyen Bakanımızın duygusunu paylaşıyoruz.

Vira’da bu ay ayrıca, ıssız ada hayalinizi gerçekleştirmek için Fiji Adaları’nın büyüleyici güzelliğine göz atabilir, ABD ile Çin’in denize taşan rekabetinin ne boyutlara geldiğini okuyabilirsiniz.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.