1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK DTO Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
İMEAK DTO Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

İMEAK DTO Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında dün gerçekleştirildi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis toplantısı, yakın bir zamanda aramızdan ayrılan merhum Şadan Kalkavan için yapılan saygı duruşu yapıldı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis toplantısında yapılan konuşmalarda, Türk denizciliğinin duayen ismi Şadan Kalkavan’ı bir tek İrfan Erdem’in anmasına üzüldüğünü belirterek sitem etti.Merhum Şadan kalkavan için 'Denizciliğn kalkanı ve adaletiydi' diyen Kalkavan "Son bir ay içinde değerli kayıplarımız oldu. Şadan Kalkavan Ağabeyimizi kaybettik. Değerli insanlar kolay unutulmuyor. Denizcilik sektörünün kalkanı, adaletiydi. Bizler onun yaptığını yapamayız, onun gibi de olamayız. Her kesimden insan Şadan Kalkavan’ı uğurladı. Ben böyle giden insanların arkasından üzülmüyorum. Yaşarken doğruları yapan bir insandı. Büyük bir devir kapandı. Taşlar öyle yerinden oynayacak ki… Onunla çok keyifli çalıştım. Üzüntümüz çok büyük." şeklinde konuştu.

Kalkavan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Deniz toplu taşımacılığında 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat etmesi doğru bir şey değildi. Bugün bir şekilde idare ediyor olabilirdiniz ama gelecekte batardınız. Konuyla ilgili yoğun uğraş verdik.

Yarın kalmış yatırım desteğinden 50-60 gemi yararlanamadı. Toplam teminat 90 milyar dolarda kaldı. İstediğimiz teminata ulaşamadık. Standartlardan herkes yararlanamadı. Yeni çıkan ihracat amaçlı Kredi Garanti Fonu’na verilmiş olan limitin üzerinde çalışılıyor. Konuyu Ali Babacan’a ilettik. Tebliğ ve kararnamede yapılacak bir değişiklikle yapılacak.

Staj konusunda çok çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk staj gemisini Temmuz’da sefere çıkaracağız. İçinde 250-300 öğrenciyle sefer alacak. Çok fazla zabit yetiştirmek istiyorsak mutlaka staj gemisi olmak zorunda. Bu konu bizim için çok önemli.

Dışarıda tutulan gemilerimizi sadece bugünün değil geçmişten gelen bir problem. Her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tutuklamaların bir hukuki bir de devletler arası boyutu var.  Devlerin ihbarlarını dikkate almamız gerekiyor. Yıllarca Gürcistan’la uğraştık. Gidilerse büyük cezalar veriliyor. Oda olarak elbette elimizden gelen yardımda bulunuruz.

Denizcilik Federasyonu’nun eni yönetim kurulu başkanı Erkan Dereli oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum.

a1-041.jpga3-028.jpg

a2-040.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.