1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İngiliz turistler yunuslar için yürüdü
İngiliz turistler yunuslar için yürüdü

İngiliz turistler yunuslar için yürüdü

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde yaklaşık bin İngiliz turist yeni kurulan Yunus Parkı'na tepki göstermek için yürüyüş yaptı.

A+A-

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde yaklaşık bin İngiliz turist yeni kurulan Yunus Parkı'na tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Bugün akşam üzeri saat 17.00'de Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi Hisarönü Mahallesi'nde toplanan bin İngiliz turist ve yörede yaşayan bazı İngilizler, yeni kurulan ve açılması planlanan parka tepki göstermek amacıyla yürüyüş yaptılar.

Hisarönü Barlar Sokağı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik İngiliz grubu, burada ellerinde "Yunuslara Özgürlük", "Onların yeri okyanuslar" yazılı dövizler ve yunus maketleriyle yürüyüş yaptı. Yürüyüş öncesi İngiliz kalabalığa, üzerinde çeşitli sloganlar yazılı olan tişörtlerin 5 sterlinden başlayan rakamlarla satıldığı görüldü. Kimin adına satıldığı ve gelirinin nereye gittiği bilinmeyen tişörtlerden çok sayıda alan İngilizler bu tişörtleri giyerek Hisarönü içerisinde yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.

Sessiz olarak gerçekleştirilen yürüyüşe çevredeki bar ve kafede bulunan turistler de destek verirken jandarmanın bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Türkiye'de bu kadar kalabalık bir yabancı grubunun yaptığı ilk eylem olma özelliği taşıyan yürüyüşte Yunus Parkı'na ulaşan kalabalık burada el ele tutuşarak parkın etrafını sardı. Grup adına açıklama yapan Yunuslara Özgürlük Protestosu Düzenleme Kurulu Başkanı Şule Beder, "Yunusların bu küçücük havuzlarda mutlu olduklarını söyleyenlere inanmayın. Eğer bizler 10 dakika bu yunuslarla yüzme talebinden vazgeçersek onlarca yunus denizde özgür olarak yaşamaya başlayacak" dedi. Yürüyüşe katılan ve isimlerinin açıklanmamasını özellikle isteyen İngilizler ise yunusların havuzlarda tutulmasını önlemek için bu yürüyüşe katıldıklarını anlattılar. Yunus parkının etrafında toplanan kalabalık daha sonra buradan sessiz şekilde ayrıldı. Yapılan eylemle ilgili görüntü ve fotoğraf almak isteyen bazı gazetecilere "Siz görüntü almazsanız sevinirim" dediği öğrenilen düzenleme kurulu başkanı Şule Beder ile gazeteciler kalabalığın dağılmasından sonra tartıştı. Gazetecilerin bu hareketin nedenini sordukları Şule Beder, tekrar gazetecilere sert çıkınca kısa süreli sözlü sataşma yaşandı.

 

 

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.