1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ekonomik uyuşturucu denizaltısı
Ekonomik uyuşturucu denizaltısı

Ekonomik uyuşturucu denizaltısı

Ekvador narkotik polisinin Kolombiya sınırındaki ormanlık bölgede ele geçirdiği elektrikli denizaltı, yakıttan tasarruf sağlayan motor sistemi ve kaptan köşküyle dikkat çekti

A+A-

Ekvador ve ABD uyuşturucuyla ortak mücadele kapsamında tonlarca ağırlığında uyuşturucu taşıyabilme kapasitesine sahip bir denizaltı ele geçirdi. ABD Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu (DEA) 30 metrelik dizel-elektrikli denizaltının daha ilk seferini yapmadan önce yakalandığını açıkladı. Denizaltının Ekvador- Kolombiya sınırına yakın ormanlık bir alanda inşa edildiği belirtildi. DEA, kaptan köşkü ve havalandırması bulunan denizaltının okyanus ötesi uyuşturucu kaçakçılığı için yapılmış olduğunu bildirdi. DEA yöneticisi Jay Bergman, denizaltının hem denizcilik hem de taşımacılık açısından ileri teknoloji kullanılarak yapıldığına dikkat çekti.

Kendileri Yaptırıyor

Kolombiyalı uyuşturucu kartellerinin kendi yaptırdıkları denizaltılarla kaçakçılık yapma yoluna sıkça başvuruyor. Amerikan Deniz Kuvvetleri Ağustos 2007'de Guatemala açıklarında, Meksika Deniz Kuvvetleri ise Temmuz 2008'de Pasifik Okyanusu açıklarında iki denizaltı daha ele geçirmişti.

 

 

Sabah

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.