1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnkılap Vapuru restoran olacak!
İnkılap Vapuru restoran olacak!

İnkılap Vapuru restoran olacak!

Yalova Belediyesi, İnkılap Vapuru'nu restore ettirerek 22 yıllığına kiraya verecek

A+A-

Yalova Belediyesi Merkez, Süleyman Bey Mahallesi'ndeki Yat Limanı ile Badgodesberk Parkı arasında deniz doldurmak suretiyle kazanılan dolgu alanındaki İnkılap Vapuru’nu restore ettirerek 22 yıllığına kiraya verecek.

Dünyanın son 4 buharlı vapurundan biri olarak deniz klasikleri arasında yer alan İnkılâp Vapuru, Yalova Belediyesi tarafından, İBB'den 25 bin dolara satın alınarak Yalova'ya getirilmişti. Nikah salonu, restoran ve vapur minyatürleri müzesi olarak hizmet vermesi planlanan İnkılap Vapuru, restoreden sonra Yalova’nın turistik değeri olacak. Sahil düzenleme projesi içinde kalan İnkılap Vapuru, 1/1000 uygulama imar planında kalıyor. Lokanta ve eğlence alanı olarak ayrılan alan içinde sabitlenmiş vaziyetteki İnkılap Vapuru, turistik amaçla kullanılmak üzere restore edilerek restoran ve kafeterya olarak hizmet verecek.

Vapur için 3 bin 500 TL+KDV aylık kira bedeli belirlenirken vapura bu zamana kadar yapılan bir milyon 600 bin TL’lik miktar ayrıca talep edilecek. Geçici teminat olarak 27 bin 720 TL istenen ihalenin tarihi 1 Eylül olarak açıklandı.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.