1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. İnsansız savaş gemisi Nisan ayında denize indirilecek
İnsansız savaş gemisi Nisan ayında denize indirilecek

İnsansız savaş gemisi Nisan ayında denize indirilecek

DARPA tarafından üretilen insansız savaş gemisi nisan ayında denize indirilecek.

A+A-

ABD savunma ajansı DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) birkaç senedir üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü insansız savaş gemisinin sonunda tamamlandığını açıkladı. 2017 senesinde son geliştirilmelerinin tamamlanması beklenen gemi, belirlenen süreden aylar önce tamamlandı ve nisan ayında suya indirilmeye hazır hale getirilecek.

DARPA’nın son teknolojiyi kullanarak ürettiği insansız savaş gemisinin ismi “ACTUV” (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel). İsmindende anlayabileceğiniz gibi denizaltı keşfinde ve bu araçların yok edilmesinde kullanılacak olan gemi, DARPA’nın bir kez daha tarihe geçmesini sağladı.

En büyük insansız araç

ACTUV, şimdiye kadar üretilmiş en büyük insansız araç ünvanına sahip. Geminin uzunluğu tam 40 metre.

Yapımına 2014 yılında başlanmıştı

Tamamen yapay zekanın eline bırakılan geminin yapımına 2014 yılında başlanmıştı. ACTUV, kısa ve uzun menzilli sonar dalgaları ile yolunu buluyor. Denizaltıları tespit etme yeteneğine sahip ACTUV, bu denizaltıları aylarca takip edebiliyor.

Denizaltı takibi haricinde, diğer gemilere kargo taşımak ve denizaltı mayınlarını tespit etme gibi işelerde de kullanılabiliyor. ACTUV nisan ayında denize indirilecek ve sonrasında 18 aylık bir deneme sürecinden geçecek.Gemi uzayda bulunan ve DARPA’nın görevlendirdiği uydular sayesinde sürekli veri alışverişi gerçekleştirecek. Bu uydularında en az gemi kadar önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, yeniden kullanılabilir XS-1 uzay aracı ile, 10 gün içerisinde 100 uydu fırlatmayı hedefliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4647 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.