1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İran'dan ABD'ye 'Füze'li yanıt
İran'dan ABD'ye 'Füze'li yanıt

İran'dan ABD'ye 'Füze'li yanıt

Basra Körfezi'nde deniz tatbikatı yapan İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu bölgeye savaş gemileriyle giden Amerika, İran'dan hızlı bir yanıt aldı. İran, Amerikan uçak gemisinin yakınında füze fırlattı.

A+A-

İran savaş gemilerinin, Basra Körfezi’ne giren Amerikan uçak gemisi yakınında füze fırlattığı belirtildi. USS John C. Stennis uçak gemisinin başını çektiği ABD savaş gemi grubunun Basra Körfezi'ne girişi sırasında İran Devrim Muhafızları'na ait yaklaşık 30 geminin onlara eşlik ettiği bildirildi.

İranlıların, küçük gemilerin birinden havalandırılan insansız hava aracıyla Amerikan gemilerini videoya kaydetmeye çalıştığı aktarıldı. Ayrıca İran gemilerinden birinin de füze denemesi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bu arada İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nde saldırı ve lojistik helikopterleriyle birlikte insansız hava araçları ve komando birliklerinin de katıldığı askeri tatbikata başladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nde saldırı ve lojistik helikopterleriyle birlikte insansız hava araçları ve komando birliklerinin de katıldığı askeri tatbikata başladı.

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri'nin, Basra Körfezi'nde "Büyük Peygamber 12" adı verilen geniş çaplı bir tatbikata başladığını duyurdu.

Uluslararası petrolün geçişi için hayati öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın yakınlarında sürdürülen tatbikatta "İran'ın savunma doktrini kapsamında ilk kez saldırı operasyonlarının sergileneceği" belirtildi.

Tatbikata saldırı ve lojistik helikopterleri ile insansız hava araçları ve komando birliklerinin katıldığı ifade edildi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 5288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.