1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. İstanbul Boğaz'ına teleferik
İstanbul Boğaz'ına teleferik

İstanbul Boğaz'ına teleferik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda turistik amaçlı bir teleferik çalışması başlattıklarını bildirdi.

A+A-

Turizm alanında faaliyet gösteren ve bu konuda katkısı olan kişi ve kurumların yöneticileriyle Emirgan'daki Beyaz Köşk'te yemekte bir araya gelen Topbaş, İstanbul'daki yatak sayısının hızla arttığını, yeni otellerin yapıldığını söyledi.

Dünyadaki global ekonomik krize rağmen İstanbul'da gayrimenkullerin satışında bir düşüş yaşanmadığını, boğazı gören kaba inşaat halindeki rezidansların metre karesinin 10-15 bin dolara satıldığını ve bunları yabancıların aldığını belirten Topbaş, kentin artık kongre ve finans merkezi yolunda ilerleyen bir şehir olduğunu ifade etti.

Topbaş, İstanbul'da belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, ''İstanbul Boğazı'nda bir teleferik çalışmasını başlattık. Başkanlığa geldiğimizde bir projemiz vardı. Bu projenin uygulanabilirliği var. Realize edilmesi konusu devam ediyor. Turistik amaçlı bir teleferik düşünüyoruz. Bunun önemli bir hizmet vereceğini düşünüyoruz'' dedi.

Çağlayan'daki yeni yapılan adliye binasının önündeki tüm trafiğin yer altına alınacağını da ifade eden Topbaş, belediye olarak bazı illere verdikleri desteklere de değindi.

 

AA

Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.