1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul'da Ro-Ro gemisi battı!..
İstanbul'da Ro-Ro gemisi battı!..

İstanbul'da Ro-Ro gemisi battı!..

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan lodos ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

A+A-

Lodos ve yağmur nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana gelirken, 8 ağaç devrildi, 4 binanın çatısı ve 2 trafik levhası uçtu.

Lodos, Bahçeşehir Ardıçlı Sitesi ile Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Aşık Veysel Caddesi ve Avcılar Denizköşkler Mahallesindeki evlerin çatılarının uçmasına neden oldu.

İhbar sonucu itfaiye, sağlık ekipleri, İGDAŞ ve polis olay yerlerinde gerekli güvenlik önlemlerini aldı.

E-5 Karayolu Okmeydanı istikameti Sütlüce girişinde yağış nedeniyle kontrolden çıkan boş kasa yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu yaralanan 2 kişi, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

E-5 Karayolu Topkapı yönü Bahçelievler sapağında ise bir aydınlatma direği yola devrildi.

Rüzgarın hızının saatte 55-60 kilometreye ulaştığı bildirildi.

Bazı feribot seferleri iptal edildi

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), Yalova ve Bursa bağlantılı bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini lodos yüzünden iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 13.30'daki Kartal-Yalova deniz otobüsü ile saat 14.00'teki Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik karşılıklı hızlı feribot seferleri lodos nedeniyle yapılamadı.

Aynı nedenle saat 15.00'teki Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü ile saat 15.15'teki Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik karşılıklı hızlı feribot seferleri de iptal edildi.

Eskihisar-Topçular araba vapuru seferlerinin de lodos yüzünden yapılamadığı bildirildi.

Çanakkale Boğazı'nda da ulaşımına lodos engeli

Lodos, Marmara Denizi'nde ulaşımı da olumsuz etkiledi. Çanakkale Boğazından geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos ve akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle yollarına devam edemedi.

Fırtınanın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesiyle 28 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Gelibolu istikametine doğru yol aldı. 9 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Öte yandan, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden ve Yunanistan'a gitmekte olan 67 metre uzunluğunda 1.780 grostonluk "Agat" isimli römorkörün çektiği Panama bandıralı 5 bin 235 grostonluk 52.4 metre boyunda "Gsp Satürn" isimli dev Petrol Platformu da, Çanakkale Boğazı'ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle geçişine izin verilmeyince, boğazdan geri dönerek Şarköy açıklarına demirledi.

Geceyi Şarköy açıklarında demirli geçiren platformun hava koşullarının iyileşmesi ardından geçişine izin verileceği öğrenildi.

CNNTÜRK

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.