1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. İtfaiye temiz su sıktı ama
İtfaiye temiz su sıktı ama

İtfaiye temiz su sıktı ama

Karasu'daki Sakarya Nehri ölü balıkla kaplandı

A+A-

Sakarya Nehri’nin Karadeniz'e döküldüğü yer olan Karasu İlçesi’nin Yenimahalle'de, sabah saatlerinden itibaren binlerce balık oksijensiz kalarak su yüzüne çıkıp can çekişmeye başladı. 10 kilo ağırlığındaki yayın balıklarının da aralarında bulunduğu balıklar su yüzeninde çırpınırken, nehrin yüzeyi ölü balıklarla kaplandı. İtfaiye ekipleri karadan arazözlerle balıkların bulunduğu bölgelere temiz su sıkarken, Çevre ve orman Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gitti.

Balıkçı barınaklarının da bulunduğu Yenimahalle’de nehrin üstü can çekişen balıklarla kaplanndı. 4 yıl önce de yaşandığı belirtilen bu durumu gören gören bölgedeki balıkçılar ilgililere haber verdi. Balıkların oksijensiz kaldığı ihtimalini dikkate alan belediye de hemen bölgeye itfaiye arazözlerini gönderdi ve balıkların can çekiştiği yerlere temiz su sıktı. Ancak buna rağmen birçok balık öldü. Ölen ya da can çekişen balıklar arasında ağırlıkları 10 kiloyu bulan yayın balıklarının olduğu da görüldü.

Karasu Su Ürünleri Kooeparatifi Başkanı Ali Sezerin, 2006 yılında da aynı olayın yaşandığını belirterek, “4 yıl önceki olay yine tekrarlandı. O zaman Şeker Fabrikası’ndan nehre boşaltılan atıklardan kaynaklandığı ileri sürülmüştü. Bir şekilde balıklar oksijensiz kalıp su yüzüne vuruyor. Nehirle ilgili denetim yok” dedi.

Sakarya Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş da, kendilerine ihbar gelmesi üzerine bölgeye ekip gönderdiklerini kaydederek, “Aldığımız ilk bilgiye göre balıklar oksijen yetersizliğinden su yüzüne çıkmış ve bir kısmı ölmüş. Bunun nedeni nehire atık karışması olabilir” dedi.

Milliyet

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.