1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Çeşme'de yelken kursları açılacak
Çeşme'de yelken kursları açılacak

Çeşme'de yelken kursları açılacak

Uluslararası Çeşme Yat Kulübü tarafından organize edilen halka açık yelken kursları hafta sonu IC Çeşme Marina'da başlayacak.

A+A-

Uluslararası Çeşme Yat Kulübü tarafından organize edilen halka açık yelken kursları hafta sonu IC Çeşme Marina'da başlayacak.

Kulüp sorumlusu Eralp Hoşgör,yaptığı açıklamada, amaçlarının yelken sporunu halka sevdirmek olduğunu belirtti.

Çeşme'de yaşayanlar ya da tatilini geçirmek için ilçeye gelenler için düzenlenen kurslara her yaş gurubundan spor severin katılabileceğini belirten Hoşgör şöyle devam etti:

'Optimist eğitimde 7-12 yaş grubu çocuklarımız eğitim görecekler. 12 yaş ve üzeri gruplar ise Topper Sport 16 tekneleri ile çalışacaklar. Bu teknelerde temel yelkencilik adına öğrenebilecek her şeyi öğreniyorsunuz. Yelken sporunun bir eğitim standartları var ve bu kurslarda kursiyerlerimiz belirlenen standartlar dahilinde en iyi şekilde eğitimlerini tamamlayabilecekler.'

Yelken eğitiminin basamak basamak gittiğini ancak Türkiye'de basamakların bir standartı olmadığını vurgulayan Hoşgör, 'Ülkemizde yelken eğitimini kulüpler veriyor. Optimist ile başlayan eğitimler daha sonra sporcu yetiştirmeye dönüyor. Bizim amacımız ise herkesin yelken öğrenmesini ve deniz konusunda bilinçlenmesini sağlamak. Eğitim sürelerini ise 1 ay olarak belirledik. Hafta içi ve hafta sonu eğitim programı devam edecek. Optimist sınıfında 24 saat, Topper sınıfı için 18 saat eğitim süresi olacak. Eğitim programı tamamlandığında ise kursiyerlerimiz tekneleri kendileri kullanabilecek. İnsanlarda deniz bilinci yaratacağız'dedi.

Çeşme'nin yelken sporu için çok uygun olduğunu da söyleyen Eralp Hoşgör, kursiyerlerin malzemelerini de kendilerinin karşılayacağını dile getirdi.

- Başarılı Öğrencilere Bedava Kurs-
Çeşme'de eğitim gören 8 başarılı öğrencinin yelken kurslarından ücretsiz faydalanabileceğini söyleyen IC Çeşme Marina Halkla İlişkiler Sorumlusu İlknur Güzel ise şu bilgileri verdi:

'IC Çeşme Marina olarak Sosyal Sorumluluk projesi çerçevesinde eğitimlerinde başarılı olan öğrencilere ücretsiz yelken kurslarına katılma olanağı sağlıyoruz. Buradaki amacımız geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımızın deniz kültürü ile tanışmalarını sağlamak ve onları denize adapte edebilmek.'

AA

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.